Manşetler

Yeni Mac Pro 24 veya 48 çekirdekli Apple M2 işlemciyle gelecek

apple mac pro

Apple’ın önümüzdeki aylarda tanıtacağı bilgisayarlar arasında M2 işlemcili yeni Mac Pro’nun da adı geçiyor. Bloomberg’den Mark Gurman’ın Power On isimli bülteninin son sayısında verdiği bilgiye göre, Apple Mac Pro’nun 24 çekirdekli CPU, 76 çekirdekli GPU ve 192 GB RAM taşıyan versiyonunu test ediyor.

Gurman’a göre, Apple kullanıcılarına Mac Pro için iki farklı işlemci seçeneği sunacak. Tecrübeli gazeteci bu işlemcileri M2 Ultra ve M2 Extreme adıyla anıyor. Bunların Gurman tarafından verilen “geçici” isimler olduğunu vurgulamakta fayda var.

Gurman, şu ifadeleri kullandı: “Bence Mac Pro için 24 ve 48 CPU çekirdekli, 76 ve 152 GPU çekirdekli seçenekler sunulacak. Bellek seçenekleri ise 256 GB’a kadar uzanacak. Bu işlemciler mevcut M2 Max’ten en az iki veya dört kat daha güçlü olacak.”

Apple M2’de 8 CPU ve 10 GPU çekirdeği bulunuyor. Henüz duyurulmayan M2 Max’in ise 12 CPU ve 38 GPU çekirdeği taşıması bekleniyor. Ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi, henüz burada resmi bir duyuru söz konusu değil.

Apple Mac Pro’dan önce başka ürünlerin duyurusunu yapabilir. Gurman şirketin öncelikle yeni 14 ve 16 inç MacBook Pro ve Mac mini’yi duyurması bekleniyor. Gurman’a göre, yeni MacBook Pro’lar için M2 Pro ve M2 Max işlemci seçenekleri sunacak. Mac mini ise Apple’ın 2022 model MacBook Air‘de de kullandığı standart M2 ile gelecek. Gurman’ın verdiği bilgiye göre, şirket Mac mini’nin M2 Pro işlemcili versiyonunu da test ediyor.

İLGİLİ HABERLER