Teknoloji

Apple Mac OS X kullanıcılarını SMSSend truva atından koruyacak adımı attı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, Xprotect adlı zararlı yazılım engelleme aracını OS X’i tehdit eden ve birkaç gün önce ortaya çıkan yeni bir truva atına karşı güncelledi. SMSSend olarak adlandırılan bu truva atı normal bir program yükleyicisi gibi davranıyor, ancak kullanıcıların cep telefonu numaralarını paylaşması ve sonrasında SMS yoluyla gönderilen kodu girmesi için kandırıyor.

Yukarıdaki adımları gerçekleştirilen kullanıcı daha sonra telefon faturalarına aylık ücreti yansıtılan bir abonelik sistemine kaydedilmiş oluyor. Her ne kadar benzer truva atı örnekleri farklı işletim sistemlerini tehdit edecek şekilde daha önce ortaya çıkmışken ilk kez Mac kullanıcılarını hedef alan bu tür bir truva atıyla karşılaşıyoruz. Tabii ki, kullanıcının bu tuzağa düşmesi için bir hayli efor gerekiyor.

Apple son zamanlarda Mac’in virüslere karşı bağışıklığa sahip bir işletim sistemi olduğu şeklindeki iddialarını azalttı gibi görünüyor. Ayrıca şirket bu yılın Black Hat konferansına da katılmıştı. Şirketin bu truva atına karşı hızlı bir şekilde reaksiyon göstermesi şirketin güvenlikle ilgili unsur ve problemlere ciddi bir şekilde yaklaştığı ve bunları çözmek için hızlı hareket ettiğini gösteriyor.

İlgili >> Dr.Web

İLGİLİ HABERLER