Teknoloji

Apple Mac Defender tehlikesini yayınlayacağı OS X güncellemesiyle giderecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Mac Defender ve Mac Security adı verilen truva adlarının Mac kullanıcılarını kandırarak yönetici şifrelerini ve kredi kartı bilgilerini almaya çalıştığına dair uyarılar son günlerde ortalıkta dolaşıyordu. Apple, bu konu hakkında ketum davranmasına rağmen, yayınlayacağı bir OS X güncellemesiyle soruna çözüm bulmayı amaçlıyor.

AppleCare servisi Mac Defender sorunuyla ilgili yüksek sayıda şikayet almaya başlamıştı. Apple’ın destek elemanlarına söz konusu yazılımdan etkilenmiş bilgisayarları tamir etmemesi veya kendilerine başvuran müşterilere bu zararlı yazılımın cihazlarında yüklü olup olmadığı konusunda onay vermemesi hususunda bildirimde bulunduğu da sızan bilgiler arasındaydı. Aslında bu problemin çözümü için ilginç bir yaklaşım, ancak açıkça görülüyor ki Apple zararlı yazılımla ilgili araştırma yaparken sorunu düşük seviyede tutmak istemiş olmalı.

Görünüşe göre Apple sorunun çözümü için hazır ve en erken gelecek haftadan itibaren yayınlayacağı güncellemeyle bu çözümü kullanıcılara dağıtacak. Bu çözümle birlikte sözünü ettiğimiz zararlı yazılım veya yazılımlar da, yüklenen veya yüklendiği düşünülen Mac’lerden silinmiş olacak.

İlgili – Cult of Mac

İLGİLİ HABERLER