Teknoloji

Apple’ın yeni Mac’leri resmi kayıtlarda görüldü

apple mac

Apple üç yeni Mac modelini Avrasya Ekonomik Komisyonu’nun veri tabanına kaydettirdi. Consomac’ın haberine göre, yeni bilgisayarlar A2615, A2686 ve A2681 model numaralarını taşıyor. Cihazlardan birinin dizüstü bilgisayar olduğu da haberde verilen bilgiler arasında yer alıyor.

Kısa bir süre önce yeni iPhone ve iPad modelleri de Avrasya Ekonomik Komisyonu’nun veri tabanında görülmüştü. Bunlardan birinin 5G destekli yeni iPhone SE, diğerinin ise yenilenen iPad Air olması bekleniyor.

Bloomberg’in haberine göre, Apple 8 Mart’ta yeni ürünlerini tanıtacağı bir etkinlik gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Şirketin bu etkinlikte yeni bir Mac tanıtacağına dair söylentiler de etrafta dolaşıyor. Apple yeni ürünlerini genellikle çıkarmadan 1 ila 3 ay önce Avrasya Ekonomik Komisyonu’nun veri tabanına ekliyor. Ancak bu konuda bir garanti olmadığını ve kimi zaman kayıtlara giren bir modelin piyasaya çıkışının 1 ayı bulabileceğini hatırlatmakta fayda var.

Apple’ın şifreleme teknolojilerinin kullanıldığı tüm cihazlarını Avrasya Ekonomik Komisyonu’na kaydettirmesi gerekiyor. Dolayısıyla komisyonun veri tabanı yeni Apple ürünleri hakkında fikir edinmeye ciddi anlamda yardımcı oluyor.

Apple’dan daha 2020’de yapılan açıklamada, Apple Silicon işlemcili cihazlara geçişin iki yıl içinde tamamlanacağı belirtilmişti. Dolayısıyla bu yıl içinde çok sayıda yeni Mac’in tanıtılması sürpriz olmayacaktır. Apple’ın M2 işlemcili MacBook Air ve MacBook Pro’yu 2022’de tanıtması bekleniyor.

Apple mart etkinliğinde üst segment Mac mini’yi tanıtabilir. Yeni iMac Pro ve Mac Pro da gözler önüne çıkması beklenen diğer ürünler arasında yer alıyor. Ancak Mac Pro duyurusunun haziran ayındaki WWDC 2022’ye bırakılması ihtimali daha yüksek görünüyor.

İLGİLİ HABERLER