Teknoloji

Apple Mac’in 30. yaş gününü özel videoyla kutluyor

Geçmişe takılıp kalmaktan ziyade yeniliğe önem vermeye odaklanan Apple, bu anlayışından Mac’in 30. yaş günü kutlaması için küçük de olsa bir taviz verdi. Bundan tam 30 yıl önce MacWorld fuarı kapsamında gerçekleştirilen tanıtım etkinliğinde sahneye çıkan Apple’ın kurucusu Steve Jobs, ilk Macintosh bilgisayarı The Macintosh’u çantasından çıkarmış, fareyi ve 3.5 inç’lik floppy diski bağladıktan sonra çalıştır düğmesine basmıştı.

macintosh-240114

Sunumun ilerleyen dakikaları ise bugün de aşina olunan Apple tarzını yansıtmış, şirket resim ve animasyonlarla geleceğin bilgisayarına dair vizyonunu paylaşmıştı. The Macintosh şirketin daha önce de bilgisayarlar hazırlamış olmasına rağmen orijinal Apple Macintosh olarak anılıyor. 9 inç’lik bir monitör barındıran bilgisayar, o dönemde ABD’de 2 bin 495 dolardan satışa sunulmuştu.

İşletim sistemi olarak Windows’un daha başarılı bir performans sergilediği daha sonraları Steve Jobs tarafından da kabul edilmiş olsa da, Apple renkli iMac, Mac Mini ve Mac Pro ile önemli yeniliklerin altına imza atmaktan geri kalmadı. Şirketin Mac için hazırladığı 30. yaş videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.

İlgili >> Apple

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER