Teknoloji

Apple yeni nesil M3 Ultra işlemci üzerinde çalışıyor

apple m3 ultra

Apple, M2 Ultra‘daki 24 çekirdekli CPU’dan M3 Ultra’da 32 çekirdeğe çıkarak önemli bir artış gösteren yeni nesil işlemcisi üzerinde çalışıyor. Bloomberg’in Mark Gurman tarafından bugün yayınlanan Power On bültenine göre, geliştirici kayıtları, Apple’ın büyük masaüstü işlemcisi için 64 GPU çekirdeğine sahip bir temel konfigürasyon ve üst düzey bir versiyonda 80 GPU çekirdeğini gösteriyor.

Şu anda 60 çekirdekli veya 76 çekirdekli GPU’ya sahip bir M2 Ultra Mac alabilirsiniz. Bu durum, yonga setinin yeni versiyonunun, geçen yılın atılımına kıyasla grafik işleme açısından daha mütevazı bir gelişme olacağını gösteriyor. M2 Ultra’nın en üst konfigürasyonu, en yüksek konfigürasyondaki bir M1 Ultra Mac Studio’nun 64 çekirdekli GPU’suna göre 12 çekirdeklik bir sıçrama gördü.

Yeni yongayla gelen bilgisayarların yavaş olacağını söylemek yanıltıcı olur. M2 Ultra işlemcili Mac Studio zaten hızlı çalışıyor, hatta M2 Max donanımlı MacBook Pro dizüstü bilgisayarlar, pahalı 2023 Mac Pro’nun gerçek anlamda satın almaya değecek bir yer bulmasına zorluk çıkartıyor.

Bloomberg’in haberi, Apple’ın M3 Mac’leri, yeni bir iMac de dahil olmak üzere ekim ayında piyasaya süreceğini yeniden belirtiyor, ancak M3 Pro veya M3 Max ile donatılmış bilgisayarları önümüzdeki yıl görmeyeceğimizi tekrarlıyor. Gurman, Apple’ın geçmiş lansman programına dayanarak M3 Ultra yongasının “en erken” 2024 sonlarında çıkacağını öngörüyor.

Bu yeni nesil işlemcinin masaüstü bilgisayarlar için sunacağı avantajlar, grafik tasarım ve video düzenleme gibi iş yüklerinde kullanıcılarına büyük kolaylıklar sağlayacak gibi görünüyor. Apple, işlemci pazarında yine teknoloji dünyasının öncüsü olmaya devam ediyor, ancak M3 Ultra’nın fiyatı ve piyasaya çıkış tarihi gibi detaylar henüz netleşmiş değil. Apple’ın bu konudaki stratejilerini önümüzdeki aylarda açıklaması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER