Teknoloji

Apple M3 Pro, performans açısından “büyük bir sıçrama” yapmıyor

apple m3 pro

Apple’ın yeni M3 Pro yonga seti, güçlü performansı ve mükemmel pil ömrüyle dikkat çekiyor, ancak herkes için ideal bir tercih olmayabilir. Özellikle her yıl bilgisayarını yükselten ve zaten M2 Pro veya M1 Pro yonga setine sahip olan kullanıcılar için, Apple M3 Pro işlemcili MacBook Pro‘da belirgin bir performans artışı görmemek hayal kırıklığı yaratabilir. Gerçek bir fark yaratmak isteyenlerin M3 Max’e yönelmeleri gerekebilir.

12 çekirdekli M2 Pro ve M3 Pro yonga setlerini karşılaştırdığınızda, M3 Pro’nun çok daha iyi performans göstermesini beklersiniz. Ancak gerçekte M3 Pro, eski çiplere nazaran açık bir fark yaratmıyor. Bunun nedeni, Apple’ın ilginç bir tasarım kararı alması: M3 Pro’ya altı performans ve altı verimlilik çekirdeği olmak üzere eşit bir bölünme verilmiş. Bu, performans odaklı sekiz / dört bölünmeye sahip M2 Pro ile karşılaştırıldığında dikkat çekici bir fark olarak öne çıkıyor.

Yayınlanan çoğu karşılaştırma testinde M3 Pro, M2 Pro’yu geride bıraksa da, farklar çok büyük değil. Örneğin, Ars Technica‘nın testlerine göre tek çekirdek performansı M2 Pro’ya göre yaklaşık yüzde 15 oranında daha iyi, ancak diğer puanlar genellikle başa baş gösteriyor.

YouTuber Luke Miani’nin yeni bir karşılaştırma videosunda belirttiği gibi M3 Pro, önceki nesillere göre daha az performans ve GPU çekirdeği ile sınırlı gibi görünüyor. Onun testleri de diğer kaynaklardan gelen sonuçları yansıtıyor: M3 Pro ve M2 Pro genel olarak neredeyse aynı performansı gösteriyor. Ancak, M3 Pro’nun açık bir avantajı var: Pil ömrü. Bu da yonganın verimlilik odaklı yapısına daha fazla anlam katıyor.

YouTuber Jimmy Tries World, M3 Pro’yu kıyasladığında, iki nesil önceki M1 Pro MacBook Pro’suna göre önemli bir performans artışı bulamadı.

Apple M3 Pro’nun mevcut durumu işlemci yaklaşımında bir değişimi gösteriyor

Genel olarak, bu durum Apple’ın yonga seti stratejisinde bir değişikliğe işaret ediyor: M3 Pro, standart M3’ten daha iyi olsa da, M3 Max’e göre M2 nesli kardeşlerinden daha geride. Yeni ürün yelpazesi, yeni “orta” (M3 Pro) ve en yüksek seviye (M3 Max) arasında daha fazla fark yaratıyor ve bu da alıcıları en az 121.999 TL’lik başlangıç fiyatına sahip olan M3 Max işlemcili modele yönelmeye itebilir.

Apple’ın M3 Pro yonga seti, tasarımda genel bir olgunlaşmayı gösteriyor, ancak yıldan yıla daha büyük kazanımlar umanlar için bir sonraki nesli beklemek daha mantıklı olabilir. Ancak, Intel Mac’e sahip olanlar için şimdi geçiş yapmanın en iyi zamanı olabilir. Ve M3 Pro, çoğu insan için, özellikle normal M3’ten büyük bir sıçrama olmasa da, bazı performans kazanımlarını takdir etmekle birlikte, bir yerine iki dış monitör bağlama yeteneğiyle hala avantajlar sunuyor.

Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER