Teknoloji

Apple M3 işlemcili Mac mini’yi test ediyor olabilir

mac mini apple m3

Apple M3 işlemcili Mac mini’yi 2024’te kullanıcılarla buluşturabilir. Bu öngörüyü Bloomberg’den Mark Gurman, Power On isimli bülteninin en yeni sayısında paylaştı. Gurman’a göre, Apple hâlihazırda şirket içinde “Mac 15,12” model numarasıyla bir Mac’i test ediyor. Bunun Mac mini olabileceği yorumu ise tamamen Gurman’a ait.

Gurman, şirketin sekiz çekirdekli CPU, 10 çekirdekli GPU ve 24 GB RAM’e sahip macOS Sonoma 14.1 ile çalışan bir sistemi test ettiğini belirtiyor. Bunlar bellek kapasitesi dışında M2 işlemcili Mac mini’nin baz versiyonunun özelliklerine benziyor. Şimdiye kadar, Apple kendi işlemcisini taşıyan Mac’lerde baz modellerin RAM kapasitesini 8 GB ile sınırlı tutmuştu. Şirketin bir anda 24 GB’a sıçraması sürpriz olabilir.

Gurman, Apple’ın finans raporunu değerlendirirken yılın dördüncü çeyreğinde Mac gelirlerinde çift haneli düşüş öngördüğüne de dikkat çekti ve bu nedenle M3 işlemcili yeni Mac’lerin şirketin 2024 mali yılının başlayacağı ekim ayından önce çıkmasını beklemediğini sözlerine ekledi.

Apple M3 işlemcili Mac ailesine altı yeni model ekleyebilir

Apple M3 işlemcili Mac seçenekleri arasına önümüzdeki dönemde altı yeni model ekleyebilir. Bu kapsamda 2021’den beri yenilenmeyen iMac ailesine de M3 işlemcili modellerin katılması öngörülüyor. Bu yıl WWDC’de M2’ye geçiş yapan Mac Studio ve Mac Pro içinse kısa vadede bir M3 yükseltmesi beklenmiyor.

İLGİLİ HABERLER