Teknoloji

Apple M3 işlemcili bilgisayarlarını 2023 bitmeden çıkaracak

m2 macbook air

Apple M3 işlemcili Mac’lerin çıkışı için 2023’ün sonları işaret ediliyor. Söz konusu iddiayı, Apple hakkında verdiği haberlerle tanınan gazeteci Mark Gurman paylaştı. Gurman’ın haberine göre, M3 işlemciler mevcut M2 işlemcilere kıyasla daha iyi bir performans sunacak. Haberde M2 serisi işlemcilerin M3 öncesi bir tür “ara durak” işlevi gördüğü belirtildi.

Habere göre, Apple yeni işlemcisini 3 nm tasarımıyla üretecek. Bu çipin üretiminin de TSMC tarafından gerçekleştirilmesi bekleniyor. Mevcut M2 işlemciler 5 nm tasarımıyla üretiliyor. Bu fark, M3’ün M2’ye kıyasla daha hızlı olmasını garanti etmiyor. Ancak M3’ün 3 nm tasarımının getirdiklerinden faydalanması muhtemel görünüyor.

3 nm tasarımı sayesinde Apple’ın yeni işlemcisinin selefine kıyasla daha “soğuk” çalışması ve daha az enerji tüketmesi bekleniyor. Bütün bunlar da işlemcinin daha yüksek bir performans sergileyebileceği anlamına geliyor.

Apple M3 ilk olarak hangi bilgisayarda boy gösterecek?

Apple M3 işlemcinin ilk olarak MacBook Air ile kullanıcıların karşısına çıkacak. Şirketin iMac modellerinde de M2’yi pas geçerek doğrudan M3’e geçeceği söyleniyor. Bu öngörülerin doğru çıkıp çıkmadığını görmek için biraz daha sabretme gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER