Teknoloji

Apple M3 işlemcili MacBook modelleri bu yıl içinde piyasaya çıkmayabilir

apple ios 18

Apple’ın M3 işlemcilere sahip yeni MacBook serisinin bu yıl piyasaya sürülmeyeceği, sektör analisti Ming-Chi Kuo’nun açıklamalarına göre giderek daha olası hâle geliyor. Son zamanlarda, bu konu hakkında somut söylentiler olmamasına rağmen Bloomberg muhabiri Mark Gurman, Apple’ın M3 işlemcili “giriş seviyesi” Mac’lerini Ekim etkinliği sırasında tanıtabileceğini belirtmişti.

Haberler ve dedikodular, Apple’ın 3nm süreci ile daha verimli hale getirilecek M3 işlemcisini yeni 13 inç MacBook Pro, 13 ve 15 inç MacBook Air dizüstü bilgisayarlarında ve Mac Mini’de kullanabileceğini gösteriyor. Gurman, bu yeni ürünlerin gelecek yıl içerisinde tüketicilerle buluşabileceğine inanıyor.

Apple’ın MacBook lansmanını ertelemesi pek de şaşırtıcı olmaz. Geçen yıl ekim ayında Apple, yeni Mac modellerini tanıtmamış ve MacBook Pro’nun M2 Pro ve M2 Max işlemcili versiyonlarını bu yılın ocak ayına kadar bekletmişti. Ancak, Kuo’nun açıklamalarında özellikle MacBook’lardan bahsetmesi, bu yıl sonbahar için yeni bir iMac lansmanını dışlamayabilir.

Apple’ın M3 işlemcili yeni MacBook modellerinin bu yılın sonuna kadar piyasaya sürülmeyeceğine dair görüşler, uzmanlar arasında giderek daha fazla kabul görüyor. Eğer bu analizler doğruysa, MacBook hayranları bir süre daha beklemek zorunda kalacaklar. Ancak, Apple’ın geçmişteki stratejileri göz önünde bulundurulduğunda, beklemenin sonunda getireceği yenilikler hayal kırıklığı yaratmayacak gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER