Teknoloji

Apple M3 işlemcili iMac için hazırlıklara başladı

apple m3 imac

Apple henüz M2 işlemcisini resmen duyurmuş değil. M2 hakkındaki haberler de yeni yeni etrafta dolaşıyor. Ancak şirket bir sonraki nesil için de hazırlanmaya başlamış gibi görünüyor. Bloomberg’den Mark Gurman’ın en yeni bültenine göre, Apple M3 işlemcili iMac için çalışmalara başladı.

M3’ün ne gibi yenilikleri beraberinde getireceği şu an için bilinmiyor. Ancak Apple’ın başka bir iMac için giriş segmentinde konumlanacak başka bir işlemci üstünde çalıştığını düşününce akıllar biraz karışıyor.

Gurman’a göre, Apple bir taraftan da M2 serisi işlemci taşıyan şu cihazlar üstünde çalışıyor:

  • M2 işlemcili yeni MacBook Air, giriş segmenti MacBook Pro ve Mac mini
  • M2 Pro ve Max işlemcili 14 ve 16 inç ekranlı MacBook Pro
  • Çift M2 Ultra işlemcili Mac Pro

Gurman, Apple’ın M2 işlemcinin duyurusunu haziran ayında yapabileceğini ve kısa süre içinde bu işlemciyi taşıyan cihazları çıkarabileceğini belirtiyor. Tecrübeli gazetecinin M3 hakkındaki yorumları ise şu şekilde: “Bir süredir Apple’ın sadece M2’yi test etmediğine dair haberler duyuyorum. Eğer yeni bir Mac bekliyorsanız, M3 işlemcili versiyonu için hazırlıkları sürdüğü söyleniyor. Bu bilgisayarın önümüzdeki yılın sonundan önce piyasaya çıkması pek olası görünmüyor. Yeni bir Mac Pro’nun gelmesini de bekliyoruz. Ancak bu da kısa zaman içinde olmayacak.”

Hâlihazırda iMac için sadece 24 inç seçeneği mevcut. Ancak Apple M3 işlemciyle birlikte ekran çeşitlerini de artırabilir. Bunun olup olmayacağını görmek içinse biraz uzun süre beklemek gerekiyor.”

İLGİLİ HABERLER