Manşetler

Apple M3 işlemcili iMac’i yılın ikinci yarısında çıkaracak

apple m3 imac

Apple bu yılın ikinci yarısında yeni bir iMac’i kullanıcıların karşısına çıkarmaya hazırlanıyor. Bloomberg’den Mark Gurman’ın haberine göre, yeni iMac’te de ekran büyüklüğü mevcut model gibi 24 inç olacak. Bilgisayarın kalbinde 3 nm tasarımına sahip Apple M3 işlemcinin bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Yeni iMac’in üretiminin üç aydan önce başlaması beklenmiyor. Gurman yeni iMac’in de şimdiki model gibi mavi, gümüş, pembe ve turuncu renk seçeneklerinin bulunacağını belirtirken; geliştirme çalışmalarında ileri aşamalara geçildiğini ve üretim testlerinin yapıldığını dile getirdi. Gurman daha önce de şirketin 2023 içinde bir iMac çıkaracağı öngörüsünü paylaşmıştı.

Apple’ın yeni iMac’e ek olarak 15 inç MacBook Air, yenilenmiş bir 13 inç MacBook Air ve M2 Ultra işlemcili bir Mac Pro hazırladığı söyleniyor. Gurman Apple’ın 13 inç MacBook Air’de M3 işlemciyi tercih edeceğini, 15 inç modeli ise M2 işlemciyle sunacağını iddia ediyor. Apple’ın geçtiğimiz yıl M2 işlemcili bir MacBook Air çıkardığını hatırlatmakta fayda var.

Apple M3 işlemcisini WWDC’de tanıtacak

Cupertino merkezli şirketi oldukça hareketli bir dönem bekliyor. Apple M3 işlemcisinin resmi duyurusunu çok büyük ihtimalle haziran ayında geliştirici etkinliği WWDC’de yapacak. Şirketin bu etkinlikte uzun süredir beklenen karma gerçeklik başlığını tanıtmasına da kesin gözüyle bakılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER