Teknoloji

Apple M2 ve M2 Pro’nun çıkış tarihleri için yeni iddia

apple m2 pro

Apple’ın önümüzdeki dönem piyasaya süreceği Mac’lerde kullanacağı işlemcilerin çıkış tarihleri için yeni bir iddia gündeme geldi. Çin merkezli Commercial Times gazetesinin haberine göre, “Staten” kod isimli Apple M2 işlemciyi taşıyan cihazlar 2022’nin ikinci yarısından itibaren satışa sunulacak. “Rhodes” kod isimli M2 Pro/Max işlemcilere sahip cihazların çıkışı içinse 2023’ün ilk yarısı işaret ediliyor.

Bu işlemcilerin TSMC’nin 4 nm çip üretim süreciyle üretilmesi bekleniyor. Tasarımın küçülmesi, yüksek verimlilikle daha iyi performans vadediyor. Mevcut M1/M1 Pro/M1 Max işlemciler 5 nm çip üretim sürecinden çıkıyor.

Commercial Times’ın haberi, Apple’ın planlamasından daha farklı bir durumu gösteriyor. Mac Pro ve üst segment iMac’te M2 Pro/M2 Max işlemcilerin bulunması beklenirken, Commercial Times’ın haberi bu işlemcilerin çıkışı için 2023’ün ilk yarısını işaret ediyor. Bunun Apple’ın iki yıllık geçiş süreci takviminin ilerisinde olduğunu belirtmek gerekiyor.

COVID-19 pandemisinin ve küresel çip krizinin Apple’ın planlarını etkilemiş olması muhtemel görünüyor. Apple’ın bu ürünleri 2022’nin sonlarında az sayıda stokla satışa sunması ve 2023’te üretim kapasitesini artırması da ihtimaller dahilinde yer alıyor.

Commercial Times’ın Apple’la ilgili iddialarının her zaman doğru çıkmadığını belirtmekte de fayda var. Bloomberg’e göre Mac Pro ve üst sınıf iMac 2022’de kullanıcılarla buluşacak.

Haberde Apple’ın işlemcileri için 18 aylık ömürler biçtiği bilgisi de yer alıyor. Bu da M3 serisinin Apple M2 serisinin çıkışından 1,5 yıl sonra resmiyet kazanacağı anlamına geliyor. Şirket, iPhone’larda kullandığı işlemcileri ise 12 ayda bir yenilemeyi tercih ediyor.

İLGİLİ HABERLER