Teknoloji

Apple M2 Pro çipinin üretimine bu yıl başlayacak

apple m2 pro

Apple M2 çipinin duyurusunu WWDC 2022’nin açılış konuşmasında yapmıştı. Şirket yeni MacBook Air ve Pro’da bu işlemcinin bulunacağını da duyurmuştu. Apple M2 Pro işlemcinin tanıtımında da fazla gecikmeyecek gibi görünüyor.

Analist Jeff Pu’ya göre, M2 Pro çipinin geniş ölçekli üretimi bu yıl içinde başlayacak. Çipin üretimi TSMC tarafından gerçekleştirilecek. Tayvanlı üreticinin M2 Pro’yu 3 nm süreciyle üretmesi de öngörüler arasında yer alıyor.

Apple’ın yeni duyurduğu M2 işlemcisi M1’e kıyasla bazı ilerlemeler vadediyor. İşlemci birimi performansı M1’e kıyasla yüzde 18 oranında artarken, 10 çekirdekli GPU da görsel performansta yüzde 35’lik bir artış sağlıyor. M1’de 8 ve 16 GB olan RAM desteği seçeneklerinin yanına 24 GB de ekleniyor.

M2 Pro ismi ise ilk olarak geçtiğimiz aylarda gündeme gelmişti. Şirketin M2 Pro işlemcili bir Mac mini üstünde çalıştığı belirtilmişti. Buna ek olarak M2 Pro’da toplam sekiz performans ve dört adet de verimlilik çekirdeği olacağı ifade edilmişti.

Apple M2 Pro hakkında şu an için pek fazla detay bilinmiyor. Ancak yakında yeni bilgilerin de gün yüzüne çıkması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER