Teknoloji

Apple M2 işlemcili 14 ve 16 inç MacBook Pro’yu sonbaharda çıkarabilir

apple m2 yeni macbook pro

Apple geçtiğimiz yılın sonbaharında M1 Pro ve Max işlemcili 14 ve 16 inç ekranlı MacBook Pro modellerini çıkarmıştı. Şirket bu cihazları sonbaharda yenileyebilir. Bloomberg’den Mark Gurman’ın en yeni bültenine göre, Apple M2 işlemcili 14 ve 16 inç MacBook Pro’lar üzerinde çalışmaya başlamış durumda.

Gurman, Apple’ın bu iki bilgisayarın tasarımında ve özelliklerinde pek fazla değişikliğe gitmeyeceğini belirtti. Cupertino merkezli şirket geçtiğimiz yıl MagSafe şarj desteğini MacBook Pro’ta getirmiş, aynı zamanda giriş sayısını artırmış ve ekranı iyileştirmişti.

Apple’ın M2 işlemciyi getirmesi yeni MacBook Pro’ların en önemli değişikliği olacak gibi görünüyor. Şirketin odak noktasında da grafiklerin iyileştirilmesinin olacağı belirtiliyor. 2022 model MacBook Air’de 10 çekirdekli GPU’yu seçenlerin yüzde 35 daha yüksek bir GPU performansıyla karşılaştığı biliniyor.

Apple M2 işlemcili 14 ve 16 inç MacBook Pro’yu 2023’e bırakabilir

Apple M2 işlemcili yeni MacBook Pro’ları sonbaharda çıkarmak yerine 2023’ün ilkbaharına da bırakabilir. Gurman’a göre, tedarik zincirindeki sıkıntılar nedeniyle yeni dizüstü bilgisayarın çıkış tarihleri konusunda bir şey söylemek zorlaşıyor. Gurman, Apple’ın yeni bir HomePod ve daha dayanıklı bir Apple Watch üstünde çalıştığını belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER