Teknoloji

Apple M2 işlemcili dokuz Mac modelini test ediyor

apple m3

Apple yakında yeni nesil M2 işlemcisini taşıyan yeni Mac bilgisayarlarını tanıtabilir. Bloomberg’den Mark Gurman’ın haberine göre, teknoloji devi M2’nin dört farklı versiyonunu taşıyan en az dokuz Mac modelini test ediyor. Bu testler Apple’ın söz konusu modellerin duyurusunu yakın zamanda yapabileceği anlamına geliyor.

Apple’ın yeni bilgisayarlarını App Store’daki üçüncü taraf uygulamalarla test ettiği söyleniyor. Bu uygulamaların geliştirici kayıtları, Apple’ın yeni bilgisayarlarından neler bekleneceği konusunda ipucu veriyor.

Test edilen cihazlardan birinin M2 işlemcili MacBook Air olduğu söyleniyor. Daha önce çıkan haberlerde Apple’ın yeni MacBook Air’de büyük bir tasarım değişikliğine gideceği iddia edilmişti. Daha ince çerçeve, daha fazla giriş ve MagSafe şarj desteği bilgisayarın özellikleri arasında sayılıyor.

Apple’ın M2 ve M2 Pro işlemcili iki Mac mini’yi ve yeni MacBook Air ile aynı özelliklere sahip giriş segmenti bir MacBook Pro’yu da test ettiği söyleniyor.

Apple 14 ve 16 inç ekranlı MacBook Pro modellerini geçtiğimiz ekim ayında çıkarmıştı. Gurman’a göre, Apple şimdi de 64 GB bellekli ve M2 Pro ya da M2 Max işlemcili 14 ve 16 inç ekranlı modelleri test ediyor. M1 Max’te 10 işlemci ve 32 grafik çekirdeği bulunurken, M2 Max’te bu sayıların sırasıyla 12 ve 38’e yükseleceği konuşuluyor. Bir diğer yeni cihaz olan yeni Mac Pro’nun kalbinde ise M1 Ultra’nın takipçisinin olacağı söyleniyor. Apple’ın şimdiye kadar çıkardığı en güçlü işlemci olan M1 Ultra, Mac Studio modeliyle kullanıcılarla buluşmuştu.

Mark Gurman, Apple’ın test ettiği M2 işlemcili tüm Mac modellerini piyasaya çıkarmayabileceğini belirtti. Tecrübeli gazeteci; yeni MacBook Air, Mac mini ve giriş segmenti MacBook Pro’nun bu yıl içinde piyasaya çıkacağını sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER