Teknoloji

Apple M2 için üretim bu ay içinde başlayacak

apple m2 samsung

Apple geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği etkinlikte tanıttığı yeni iPad Pro ve iMac modelleriyle M1 işlemcili cihaz portföyünü biraz daha genişletmişti. Şirketin takviminde sıradaki büyük etkinlik WWDC 2021 geliştirici konferansı olacak. Bu etkinlikte daha büyük ekranlı MacBook Pro modellerinin tanıtılması öngörülüyor. Nikkei’nin haberine göre, bu cihazlarda kullanılacak olan Apple M2 işlemcinin üretimine bu ay içinde başlayacak.

Haberde M2’nin dökümünün yeni N5P işlemiyle yapılacağı bilgisi de yer alıyor. Mevcut M1 çipin dökümünde N5 mimarisi kullanılıyor. TSMC’nin verdiği bilgilere göre, böylelikle hız konusunda yüzde 15’lik, güç tüketimi konusunda ise yüzde 30’luk bir iyileşme sağlanacak. N5P’nin bu alanları N7’ye kıyasla sırasıyla yüzde 20 ve 40 oranında iyileştirdiği belirtiliyor.

M2’de CPU ve GPU çekirdeklerinin yanı sıra NPU çekirdeklerinin de sayılarının artması bekleniyor. Mevcut M1 işlemcilerde dört büyük CPU ve dört küçük CPU çekirdeği bulunuyor. Bunlara ek olarak, yedi veya sekiz GPU çekirdeği de sistemde yer alıyor. Yeni süreçle birlikte ortaya daha büyük ve daha güçlü bir çipin çıkması bekleniyor.

M2 işlemcili cihazları tanıtmaya hazırlanan Apple, M1 ile bilgisayar portföyünü ciddi anlamda yenilemişti. IDC’nin verilerine göre, şirket yılın ilk çeyreğinde 6.69 milyon Mac sevkiyatı gerçekleştirdi. Apple bu süreçte sevkiyatlarını bir yıl önce aynı döneme kıyasla iki kat artırdı. Şirket, 2020’nin genelinde ise 23 milyon Mac sevkiyatı gerçekleştirdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER