Teknoloji

Apple M1X MacBook Pro modelinin işaretini ilginç bir şekilde verdi

macbook pro m1

Apple’ın Dünya Geliştiriciler Konferansı açılış konuşması bu yıl yeni bir MacBook Pro tanıtımı olmadan geldi ve geçti. Halbuki Max Balzer‘ın (9to5Mac aracılığıyla) dikkat çektiği gibi Apple, açılış konuşmasının canlı yayınının YouTube sayfasına “M1X MacBook Pro” ve “M1X” terimlerini de etiket olarak eklemiş.

Bu, en az bir Arm tabanlı işlemci taşıyan MacBook Pro’nun yolda olduğunun dolaylı onayı gibi görünmekle kalmıyor, aynı zamanda bunun yeni bir M1 çipi içereceğine ve Apple’ın bunu muhtemelen gelişmiş bir “X” çeşidi olarak pazarlayacağına dair söylentileri de doğruluyor. Apple, doğrudan M2 işlemcisine geçmek yerine böyle bir ara durağı tercih edecek gibi görünüyor, daha önce bunu üst düzey iPad modelleriyle yapardı.

Ne var ki bu etiketler, bazılarının işaret ettiği gibi, sosyal medya ekibinden birinin bir SEO takviyesi denemesinin parçası olabilir. Bu amaçla YouTube videosunun etiketleri arasına eklenmiş olması ihtimali de var.

Üç hafta önce Bloomberg’den Mark Gurman; SD kart yuvasını, HDMI bağlantı noktasını ve bir zamanların sevilen MagSafe şarj bağlantı noktasını geri getirecek yeniden tasarlanmış 14 ve 16 inç MacBook Pro’ları bu yazın başlarında göreceğimizi bildirmişti. Ayrıca iki kat daha yüksek performanslı CPU ve GPU çekirdeği sunan ve 64 GB’a kadar RAM’i destekleyen işlemci de tahminler arasındaydı. Aslında WWDC 2021, geliştiricilerin de yakından ilgileneceği bu cihaz için uygun bir tanıtım ortamı olabilirdi.

Belki de başlangıçta yeni MacBook Pro’nun gerçekten WWDC 2021 açılış konuşması etkinliğinde duyurulması bekleniyordu. Ne var ki, bunun yerine sadece yazılım odaklı duyuruların yer aldığı ve oldukça uzun bir açılış konuşması etkinliği gördük. WWDC 2021 duyuruları Teknoblog’da bir hayli fazla şekilde işlendi. Ayrıca yukarıda WWDC 2021 açılış konuşması videosunu, aşağıda da TurkishKit’ten Emirhan Erdoğan ile gerçekleştirdiğimiz WWDC 2021 sohbetini bulabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER