DosyaManşetler

Apple M1 işlemcili yeni Mac’iniz için en iyi uygulamalar (2021)

apple m1 macbook air, macbook pro ve mac mini türkiye fiyatları
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

2020 yılında Apple, Mac tarafında önemli bir değişikliğin kapısını açtı. Önümüzdeki iki yıl içinde Apple’ın Intel yongalarından kendi geliştirdiği işlemcilere geçiş yaptığını göreceğiz. Söz konusu geçiş geçen yılın sonlarına doğru çıkan Apple M1 işlemcili MacBook Air, 13 inç MacBook Pro ve Mac mini ile başladı. İlk incelemeler bu makinelerin çok güçlü olduğunu ve hızlı performans sunduğunu gösteriyor. Tabii ki, bu durum daha çok bu bilgisayarlardaki işlemci için özel olarak optimize edilmiş, Apple’ın en yeni teknolojilerinin sunduğu avantajlardan tam anlamıyla yararlanan uygulamalar için geçerli.

Eğer yeni yıla Apple M1 işlemcili yeni bir MacBook Air, MacBook Pro veya Mac mini ile giriyorsanız, aşağıda yer verdiğimiz M1 işlemcileri doğal olarak destekleyen Mac uygulamaları listesi epey ilginizi çekecektir. Geçen yılın Mac uygulamaları listesi bugün hâlâ bir Intel işlemcili Mac için önerilen uygulamaları içeriyor. Bunu da belirtmeden geçmeyelim.

Pixelmator Pro

pixelmator pro

Pixelmator Pro, Mac için en iyi fotoğraf düzenleme uygulamalarından bir tanesi. Her zamanki RAW düzenleme araçları, ön ayarlar, gelişmiş katman düzenleme ve fotoğraf filtrelerine sahip ve resimlerinizin her ayrıntısını kontrol etmeyi kolaylaştırıyor. Pixelmator Pro’yu diğerlerinden ayıran en önemli şey ise, 20 milyondan fazla fotoğrafla eğitilmiş bir makine öğrenimi algoritması aracılığıyla yapabileceği otomatik ayarlamalardır. En son güncelleme ise, arabirim üzerinde daha fazla özelleştirilebilirlik sağlayarak, her şeyi iş akışınız için en mantıklı olan yere koymanıza olanak tanıyor. Birçok yaratıcı uygulamanın abonelik talep ettiği bir dünyada, bu uygulamanın size sunduğu her şey için bir defaya mahsus olarak 189,99 TL fiyat talep etmesi anlayışla karşılanabilir.

PIXELMATOR PRO İNDİR

Adobe Lightroom

adobe lightroom

Lightroom, Adobe’nin Apple’ın M1 işlemcisi için optimize edilen son derece popüler uygulamalarından ilki olmuştu. Birçok kişi için bu uygulama, fotoğraf koleksiyonlarını düzenlemek ve organize etmek için önde gelen bir seçimdir. Ve bu uygulama, düzenlemeyi daha da hızlı hâle getirmek için Apple’ın M1 çipinin gücünden yararlanacak şekilde güncellendi.

Bunun Lightroom’un normal sürümü olduğunu unutmayın; Lightroom Classic, Apple M1 işlemcide yerel olarak çalışmaz. Ancak Adobe, onu Rosetta 2 dönüştürücü motoruyla çalıştırırken bir soruna rastlanmadığını söylüyor.

Photoshop’un yerel M1 sürümünün de 2021’in ilk aylarında çıkması bekleniyor. Bu uygulamanın M1 destekli versiyonu şu anda beta aşamasında bulunuyor. Benzer şekilde Premiere Pro’nun da Apple M1 destekli versiyonu beta olarak yayınlandı. Ancak bu yazılımın final sürümünün ne zaman yayınlanacağı şu an için bilinmiyor.

ADOBE LIGHTROOM İNDİR

Google Chrome ve Mozilla Firefox

google chrome

İki popüler internet tarayıcısı; Chrome ve Firefox, M1 Mac’lerde yerel olarak çalışacak şekilde güncellendi. Bu nedenle ikisini de kullanırken herhangi bir sorunla veya beklenmedik performans düşüşleriyle karşılaşmamalısınız. Chrome söz konusu olduğunda, bu yazılımı indirirken “Apple çipli Mac” i seçtiğinizden emin olun. Aksi takdirde, yine de çalışacaktır, ancak Intel sürümünü yüklediğiniz beklenen performans artışını yakalayamayabilirsiniz.

Microsoft Edge’in M1 destekli versiyonu ise şu anda internet tarayıcısının beta kanalında bulunuyor. Final sürümünün çıkışının çok uzak olmadığını düşünüyoruz.

GOOGLE CHROME İNDİR

MOZILLA FIREFOX İNDİR

Fantastical

fantastical

Apple’ın yerleşik Takvim uygulaması ihtiyaçlarınızı karşılamakta yetersiz kalıyorsa, aradığınız daha gelişmiş alternatif Fantastical olabilir. Doğal dil ayrıştırıcısı, planlarınızla ilgili normal cümleleri mükemmel şekilde biçimlendirilmiş bir randevu girişine dönüştürebilir. Takvim görünümünüzü tam olarak istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz ve ayrıca Fantastical Mac’inizin “Bugün” kenar çubuğuna yerleştirebileceğiniz araç takımlarına sahiptir. Temel özellikleri sunan bir ücretsiz sürüm var. Aylık 33,99 TL’den başlayan fiyatlarla sunulan Premium sürüm; görev ekleme, tam ekran görünümleri ve takvim senkronizasyonu gibi ek özellikler sunuyor.

FANTASTICAL İNDİR

Microsoft 365

microsoft 365

Microsoft, Apple M1 için tüm Mac paketini hızlı şekilde güncelledi. Böylelikle Word, PowerPoint, Excel, Outlook ve OneNote bu işlemci için optimize edildi. Bu nedenle, bunlardan herhangi biriyle çalışırken performans farkını hissedebilirsiniz. Apple’ın Mac bilgisayarlarında yüklü olarak sunduğu Pages, Numbers, Keynote gibi uygulamalara alternatif arayanlar için bu Microsoft 365 uygulamaları önerilir.

MICROSOFT 365 İNDİR

MICROSOFT 365 SATIN AL

Twitter

twitter

macOS için Twitter uygulaması oldukça iyi çalışıyor. Tabii ki, bu noktaya ulaşmak için bazı iyileştirmeler ve hata düzeltmelerinin yapılması gerekti. Ancak Mac için Twitter, artık eksiksiz özelliklere sahip ve eskisi gibi çökmelere rastlanmıyor. Eğer şimdiye kadar Twitter’ın yerel uygulamasına bir şans vermediyseniz, şimdi denemelisiniz. Bu arada üçüncü taraf Mac uygulamalarını kullanmayı tercih edenler için Tweetbot da bir alternatif olarak tercih edilebilir. Bu uygulama da evrensel nitelik taşıyor ve Apple M1’i doğal olarak destekliyor.

TWITTER İNDİR

iMazing

imazing

iMazing, iPhone veya iPad’inizde bulunan her şeyi araştırmak için kullanabileceğiniz harika bir aygıt yöneticisidir. Yedeklemeler oluşturabilir (normal Apple’lardan farklı olarak) ve mesajlarınızı, fotoğraflarınızı, müziğinizi ve daha fazlasını cihazınızdan hemen alabilirsiniz.

Ancak M1 Mac’lerin piyasaya sürülmesinden kısa bir süre sonra, bu yazılımın iPhone uygulamalarını (henüz Mac desteği etkinleştirilmemiş olanların bile) macOS’a elle yüklemek için kullanılabileceği keşfedildi. Yine de bunu denerseniz, her şeyin kusursuz çalışmasını beklemeyin.

Bu arada iMazing, sisteminizdeki hangi uygulamaların evrensel olduğunu veya Intel için geliştirildiğini açıkça görme seçeneğini de ekledi.

iMazing uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz. Tüm özelliklere erişmek için 399 TL’den başlayan bireysel kullanıcı ücretleri var.

IMAZING İNDİR

Bartender

bartender

Mac’inizin ekranının üst kısmında karışık bir menü çubuğunuz varsa, Bartender her şeye düzen getirmenize yardımcı olabilir. Bu uygulama, menü çubuğunuzdaki kaosu hafifletmek için her şeyi tek bir menü çubuğu simgesinin altına düzgün bir şekilde gizlemenizi sağlar. Ayrıca, belirli simgelerin yalnızca en mantıklı olduğu zamanlarda gösterilmesi için çeşitli tetikleyiciler de ayarlayabilirsiniz. Ücretsiz olarak indirebileceğiniz uygulamanın tam sürümü için 17.70 dolar ödemelisiniz.

BARTENDER İNDİR

Neural Mix Pro

neural mix pro

Neural Mix Pro, bir şarkının çeşitli bölümlerini (vokal, enstrümantasyon ve ritim) ayırmanıza ve bunları ayrı ayrı dinlemenize izin veren bir uygulamadır. Ayrıca, bir şarkının temposunu da ses perdesini bozmadan değiştirebilirsiniz. DJ’ler ve müzisyenler için kullanışlı bir araç, aynı zamanda içinizdeki müzik meraklısına da hitap edecektir. Uygulamanın tüm özelliklerinin kilidini açmak için 469,99 TL ödemeniz gerekiyor.

NEURAL MIX PRO İNDİR

BetterTouchTool

bettertouchtool

Eğer Apple’ın M1 çipine sahip yeni bir 13 inç MacBook Pro’nuz varsa, bu durum klavyenizin üzerinde Touch Bar’ın da bulunduğu anlamına geliyor. macOS ayarlarında bu çubuğun üzerindeki öğeleri istediğiniz gibi özelleştirmenin yolları vardır. Ancak BetterTouchTool, Touch Bar’ı kullanırken nereye gideceğiniz konusunda size daha fazla esneklik sağlayan ve en önemli uygulamalarınız için kullanışlı kısayollara hızlıca dokunmanıza olanak tanıyan bir yardımcı programdır. 45 gün boyunca ücretsiz deneyebilir, sonrasında 8.50 dolara lisans alabilirsiniz.

BETTERTOUCHTOOL İNDİR

İLGİLİ HABERLER