Teknoloji

Apple M1 işlemcili Mac mini için 10 Gigabit Ethernet desteği ekledi

apple m1 mac mini 10 gigabit ethernet
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

M1 işlemcili Mac mini şimdi 10 gigabit ağ bağlantı desteği olacak şekilde seçilebiliyor. Intel işlemcili muadillerde bulunan bu 10 Gigabit Ethernet özelliği şimdiye kadar Apple M1 işlemcili konfigürasyonlarda sunulmuyordu.

2020 model masaüstü bilgisayarına yönelik bu güncelleme, yeni iMac ve iPad Pro’ların da dahil olduğu yeni ürünlerle birlikte sessiz sedasız biçimde Apple online mağazaya eklendi. Daha hızlı ağ bağlantısı eklemek, bilgisayarın fiyatına 1100 TL daha ekleyecektir. Bu Intel sürümüne 10 Gigabit Ethernet desteği eklemekle aynı fiyattadır.

Apple, 10 Gbps bağlantı noktasını 2018’de Mac mini’ye bir seçenek olarak eklediğinde, ev ve profesyonel sunucular çalıştıranların yanı sıra daha ucuz bir Mac’ten (ağa bağlı depolama kullanan video profesyonelleri gibi) hızlı ağ erişimine ihtiyaç duyan herkes tarafından memnuniyetle karşılanmıştı. Ancak Apple, bilgisayarın kendi özel yongasına sahip daha hızlı bir sürümünü çıkardığında standart Gigabit Ethernet’ten daha hızlı ağ ekleme yeteneği bulunmuyordu. Neyse ki Apple, 10 Gigabit Ethernet bağlantısının eksikliğini bu küçük güncellemeyle gideriyor. Bu eksiklik nedeniyle M1 işlemcili Mac mini’den uzak duranlar, kararlarını bir kez daha gözden geçirebilirler.

10 Gigabit Ethernet içeren Mac mini için gönderim süresi uzayabilir

Daha hızlı ağ bağlantısını destekleyen Apple Silicon işlemcili Mac mini için hemen şimdi sipariş verebilirsiniz. Ne var ki, 10 Gigabit Ethernet seçeneğini tercih ettiğinizde, gönderim süresinin değişebileceğini belirtelim. Temel M1 Mac mini konfigürasyonunda daha hızlı ağ bağlantısını seçtiğimde, hemen olan gönderim süresi 5-7 gün seviyesine çıktı.

İLGİLİ HABERLER