Teknoloji

Apple Logic Pro X ve MainStage’i kapsamlı biçimde güncelledi

apple logic pro x

Apple profesyonel müzik yapım yazılımı Logic Pro X için yeni bir güncelleme paketi yayınladı. En dikkat çeken husus, DAW’ın (dijital ses çalışma istasyonu) akıllı tempo özelliğini genişletmek için epey fazla dikkatin harcanması oluyor. Bu, bir projenin tümünde temponun tamamını otomatik olarak algılamak için kullanılıyor.

Akıllı tempo özelliği daha önceleri sadece Logic Pro X‘a ses kaydı yaparken kullanılabiliyordu. Şimdiyse kaydedilmiş MIDI performanslarının ve içe aktarılan çok parçalı akışların tempolarını analiz etmek için kullanılıyor. Bir projenin mevcut temposu eşliğinde takip etme veya tempoyu tanımlama gibi işlevleri de bulunuyor.

Akıllı tempo özelliği ilk eklendiği zaman fazlasıyla yararlı bulunmuştu. Böylelikle küçük tempo değişikliklerini elle ayarlama veya tüm ses kayıtlarını niceliklendirme gibi işler için vakit harcamaya gerek kalmamıştı.

Ayrıca Logic Pro X’un bu yeni versiyonuyla birlikte, ses arşiviniz harici cihazda yeniden konumlandırılabiliyor. Ya da bir fotoğraf, parçanın ya da proje notlarının üstüne ilave edilebiliyor. Böylelikle önemli detayları hatırlayabilirsiniz.

Apple’ın 2015’te satın aldığı bir brleş olan Alchemy de küçük ayarlamalar kazandı. Örneğin, kullanılmayan modüller üzerindeki kontroller karartılabiliyor. Aynı zamanda brleş parametrik değerlerin sayısal olarak düzenlenmesine de izin veriyor.

Öte yandan MainStage aracına da birçok güncelleme geldi. Logic’in arkadaş uygulaması niteliğindeki bu uygulamanın Logic ile birçok benzer tarafı var. Ancak bu, stüdyodan daha çok canlı performans kullanımı için tasarlanmış.

MainStage’in bu versiyonunda farklı enstrüman ve türlerden 800 kadar ek loop bulunuyor. Kanal şeritlerinin altına metin notları ekleme yeteneğinin yanı sıra, bu yılın başında Logic Pro X’a gelen ChromaVerb algoritmik yankı aracı da entegre ediliyor.

Logic Pro X ve MainStage‘e gelen yeniliklerin tam listesini Apple’ın destek sayfalarında bulabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER