Teknoloji

Apple Lightning’i yüksek çözünürlüklü ses deneyimi için kullanabilir

Apple Lightning

Apple ürün ve servislerine dair dedikodular, teknoloji dünyasında sürekli olarak büyük ilgi görüyor. Geçtiğimiz hafta sonu Japonya’da gerçekleştirilen Taşınabilir Ses Festivali’nde (Portable Audio Festival) de Apple önemli gündem maddeleri arasındaydı. Festivalde şirketin Apple Music’te önümüzdeki yıldan itibaren yüksek kaliteli ses deneyimi sunacağı belirtildi.

Macotakara’da yer alan habere göre, 96kHz / 24-bit çözünürlüğünde ses deneyimi yaşamak için pek çok kulaklık üreticisi Apple Lightning konnektöründen faydalanacak.

Yüksek çözünürlüklü ses deneyimini, günümüzde pek çok cihazda bulunan 3.5 mm.’lik kulaklık jak’ıyla sağlamak da mümkün. Ancak hem Apple’ın hem de aksesuar üreticilerinin gelişmiş Lightning girişinden faydalanmayı istediği görülüyor. Böylelikle dijitalden analoga dönüştürücü ve amfi barındıran kulaklıkların cihaza bağlanmasının önü açılıyor. Philips Fidelio M2L ve Audeze EL-8 Titanium gibi modeller, bu yaklaşımın mevcut örnekleri arasında yer alıyor. Apple’ın iPhone’larda ses girişini Lightning üzerinden sağlamayı istediğine dair haberler, daha önce de gündeme gelmişti.

Apple Music’in kullanıcı arayüzü dışındaki en önemli problemini, rakiplerine kıyasla sıra dışı bir şey sunmaması şeklinde tanımlamak mümkün. Şirketin yüksek çözünürlüklü ses deneyimiyle sunduğu hizmeti biraz daha ayrıcalıklı hâle getirmeyi istemesini doğal bir durum olarak nitelemek gerekiyor. Lightning üzerinden ses girişi sağlamak, bu deneyimin sunulmasında önemli yer tutuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER