Teknoloji

Apple Lightning kablolu kulaklıklar için ”Made for iPhone” standartlarını belirledi

Apple ”Made for iPhone” programı kapsamındaki üreticilerin Lightning kablolu kulaklıklar üretirken takip etmesi gereken standartları belirledi. Bu kulaklıkları iOS cihazlarına bağlamak için 3.5 mm.’lik standart kulaklık girişi yerine Lightning girişi kullanılacak. Lightning kulaklıkların Apple cihazlarından 48 kHz kayıpsız stereo dijital ses çıkışı alabilecek ve 48 kHz mono dijital ses girişi gönderebilecek kapasitede olması gerekiyor. Ses girişinin bulunması Apple’ın bir sonraki güncellemesinin ardından bu kulaklıkların mikrofon vazifesi görebileceği anlamına geliyor. Üreticiler Apple’ın kulaklık uzaktan kumandasına yerleştirdiği kontrol unsurlarından faydalanabilecek. Sesi artırma veya kısma gibi standart işlemlerin yanı sıra, iTunes Radio gibi uygulamaları da bu kumanda üzerinden başlatmak mümkün olacak. Aynı zamanda bir uygulamayla eşlenmiş olarak çalışan ve takıldığında bu uygulamayı başlatan kulaklıklar da üretilebilecek.

beats-kulaklik-lightning-040614

Apple kulaklıklar için iki farklı konfigürasyon belirledi. Standart Lightning Kulaklıklar adını taşıyan ilk konfigürasyon bir dijitalden analoga çeviriciyle eşleştirildiği zaman minimum bileşene ihtiyaç duyuyor. Gelişmiş Lightning Kulaklıklar adını taşıyan diğer konfigürasyonsa aktif gürültü önleme gibi daha karmaşık teknolojilerin eklenmesini mümkün kılıyor.

Lightning kablolu kulaklıkların karşılıklı şarj işlemi için de kullanılması olası gözüküyor. Yani bir elektrik gücüne ihtiyaç duyan kulaklıklar iOS cihazı aracılığıyla şarj edilebileceği gibi, kulaklıklarla da iOS cihazı şarj etmek ihtimaller dahilinde yer alıyor. Cupertino merkezli şirketin Lightning kablolu kulaklıklarla sunmayı planladığı yüksek kaliteli müzik indirme ve oynatma özelliğine ivme kazandırmayı amaçladığı söyleniyor. Apple’ın geçtiğimiz hafta satın aldığı Beats’ten Lightning kablolu kulaklıkları yaygın hâle getirme konusunda faydalanacağı da iddialar arasında yer alıyor.

İlgili >> 9to5Mac

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER