Teknoloji

Apple Lightning destekli video adaptörlerini ve 12 Watt USB şarj adaptörünü piyasaya sürdü

Apple’ın dün gerçekleşen iPad mini etkinliğinde şirketin yeni nesil iOS cihazları için Lightning uyumlu video çıkış kabloları çıkaracağı belli olmuştu. Böylelikle şimdiye kadar harici bir ekrana görüntü aktarmak için AirPlay yöntemini ve yurt dışında 99 dolara satılan Apple TV cihazını kullanmak zorunda olan iPhone 5 veya beşinci nesil iPod touch sahipleri de daha ucuz bir çözüme kavuşmuş olacak.

Yeni HDMI ve VGA video adaptörlerinin her biri ABD’de 49 dolarlık fiyattan satılmaya başladı. Bu iki yöntem iOS cihazının ekranındaki görüntüyü başka görüntü kaynaklarına kablo üzerinde aktarmak için kullanılan tek seçenekler gibi görünüyor. Komponent veya kompozit görüntü aktarımı için herhangi bir çözümün sunulmamış olması Apple’ın analog video bağlantılarından dijital standartlara kaydığını gösteriyor.

Bu arada Apple’ın dünkü tanıtımda bahsetmediği bir aksesuar olan iPad USB şarj adaptörü de yurt dışında piyasaya çıktı. Bu adaptör 10 Watt yerine 12 Watt güç değerine sahip. Bu da daha büyük pil kapasitesine sahip olan Retina ekranlı iPad’in biraz daha hızlı şekilde şarj olmasını sağlayacaktır. ABD’de 19 dolara satılan bu adaptör iPhone ve iPod touch’ları da şarj etme yeteneğine sahip. Bu arada güncellenmiş bu 12 Watt’lık adaptör dördüncü nesil iPad’lerin kutusundan da çıkacak, ayrıca tek başına bir ürün olarak da satılacak.

İlgili >> Apple (1), (2), (3)

İLGİLİ HABERLER