Teknoloji

Apple Lightning ile eski 30-pin konnektörü arasında geçiş sağlayan adaptörlerin fiyatlarını açıkladı

iPhone 5, bunun yanı sıra yeni iPod touch ve iPod nano eskilerinden farklı bir konnektör ile geliyor. Lightning adı verilen bu port ne yazık ki 30 pinlik konnektörlerle uyumlu değil. Biliyoruz ki, birçok kullanıcıda eski port ile uyumlu kablolar, çeşitli aksesuarlar vardır. Apple bunların çöpe gitmemesi, yeni cihazlarla da kullanılması için adaptörler piyasaya sürecek. Etkinlikte bu adaptörlerden bahsedilmiş, ancak fiyatları açıklanmamıştı.

Apple’ın yeni ürünlerle güncellenmiş web sitesinde Lightning adaptörleriyle ilgili fiyat bilgileri yer alıyor. Normal Lightning-30pin adaptörünün fiyatı ABD’de 29 dolar olarak belirlenmiş. 0.2 metrelik kablolu Lightning-30pin adaptöründen satın almak isteyenlerin ise 10 dolar daha fazla, yani 39 dolar ödemeleri gerekecek. Bu arada Apple 19 dolara Ligtning-USB kablosu da satacak, böylelikle yeni iOS cihazlarının PC ve Mac ile bağlantısı için kutudan çıkana yedek olacak daha fazla kablo temin etmek mümkün olacak.

Apple’ın bu basit bir değişimle bile büyük bir gelir elde etme potansiyeline sahip olduğunu görüyoruz. Her bir aksesuarın fiyatı yüksek, Apple’ın eleştirilere maruz kalacağı bir gerçek. Ancak elindeki eski kabloların ve aksesuarların boşa gitmemesini isteyecek olan Apple kullanıcıları öyle ya da böyle bu aksesuarların en az bir tanesini satın alacaktır.

Apple’ın piyasaya sürdüğü bu yeni adaptör ve kablolar iPhone 5, beşinci nesil iPod touch ve yedinci nesil iPod nano ile uyumlu. Ancak Apple bu adaptörlerin 30-pin konnektörlü tüm cihazları desteklemediği şeklinde uyarıda bulundu. Ancak hangi cihazların desteklenmediği konusunda kesin bir bilgi vermedi. Her üç aksesuar da Apple’ın web sitesi üzerinden sipariş edilebiliyor, ancak Lightning-USB kablosu dışındaki aksesuarların teslimatının ekimde başlaması bekleniyor.

İlgili >> Apple (1), (2), (3)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER