Teknoloji

Apple ve LG uzun süreli patent anlaşmasına imza attı

apple lg

LG nisan ayında patent lisansı için bir seferlik bir ödeme aldığını açıklamış, ancak bunun kimden olduğu konusunda bilgi vermemişti. The Elec sitesinin haberine göre, LG patentleri için iki şirketten toplam 662.4 milyon dolar ödeme aldı. Bu meblağın 595.4 milyon dolarlık kısmını Apple LG’ye ödedi. Kalan 67 milyon doları ödeyen şirket ise hâlâ bilinmiyor.

LG ve Apple’ın on yıldan daha uzun süreli bir lisans anlaşması imzaladığı söyleniyor. Çok uluslu büyük şirketler arasında bu tarz anlaşmalar sıklıkla yapılıyor. Anlaşmanın çok sayıda standart patenti kapsıyor olabileceği belirtiliyor.

LG akıllı telefon pazarından çıktığı için şirketin Apple’a karşı olan sorumlulukları da değişmiş durumda. Ancak Apple tarafından yapılan ödemenin taraflar arasında daha önce imzalanan anlaşmanın getirdiği sorumluluklardan biri olduğu tahmin ediliyor.

The Elec’in haberine göre, elinde çok sayıda patent bulunan LG benzer bir anlaşmayı Samsung‘la da imzalamayı planlıyor. Apple LG ile iPhone’larda kullandığı kamera modülleri ve ekranları tedariği için de birlikte çalışıyor.

İLGİLİ HABERLER