Teknoloji

Apple’dan lazer teknolojisi geliştiren şirkete büyük destek

apple imovie epic

Apple, merkezi ABD’nin Pensilvanya eyaletinde bulunan optik teknoloji şirketi II-VI’e İleri Üretim Fonu’ndan 410 milyon dolar verecek. Cupertino merkezli şirketin CEO’su Tim Cook, II-VI’in teknolojisinden Face ID, Memoji ve Portre Modu’nda yararlandıklarını belirtti.

Apple’ın II-VI ile ilişkisi bununla da sınırlı kalmıyor. iPhone 12 Pro ve iPad Pro’nun LiDAR sensörlerinde kullanılan lazerlerin üretimi de II-IV tarafından gerçekleştiriliyor. LiDAR sensörleri, Apple’ın artırılmış gerçeklik teknolojisinin sunumunda önemli bir yere sahip.

II-VI’in 2018’de satın aldığı Finisar isimli şirket, 2017’de Apple’ın İleri Üretim Fonu’ndan 390 milyon dolar almıştı. Bu son yatırım, Apple’ın Face ID’den en azından bir süre için daha vazgeçmeye niyetinin olmadığını gösteriyor. Buna ek olarak, şirket artırılmış ve sanal gerçeklik konusunda da gelecek planlarını hazırlıyor gibi görünüyor.

Tim Cook, daha önce yaptığı açıklamalarda artırılmış gerçekliğin Apple’ın geleceği için hayati bir öneme sahip olduğunu belirtmişti. II-VI de bilgisayarların dünyayı üç boyutlu olarak görmesine yardımcı olacak cihazlar üretiyor. Apple’ın verdiği 410 milyon dolar, II-VI’e hâli hazırda Apple tarafından kullanılan teknolojilerin daha gelişmiş versiyonlarını ortaya çıkarmasında önemli katkı sağlayabilir.

Konuyla ilgili olarak yayınlanan basın açıklamasında II-VI CEO’su Apple ile yaptıkları iş birliğinin yeni bir dönem başlatacak teknolojilere öncülük edeceğini belirtti. Açıklamada Apple’ın verdiği maddi desteğin üretim kapasitesini artırmak ve istihdam sağlamak amacıyla kullanılacağı da ifade edildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER