Teknoloji

Apple, kuralları ihlal eden App Store çalışanlarını işten çıkardı

ios 17 app store

Apple, firmanın kurallarını ihlal ederek uygulama yerleşimlerinde manipülasyon yapan beş Çinli App Store çalışanını görevden aldı. Mobil oyun sektörü, yüksek getirili potansiyeli nedeniyle bazıları için cazip olmuş ve bu durum bir takım kuralsız davranışları tetiklemiştir. Bu yaşanan olayı da söz konusu durumun yansıması olarak nitelendirebiliriz.

Apple’ın yaptığı soruşturma sonucunda, iddiaların doğruluğu kanıtlandı ve 2023 ortalarında tespit edilen ihlaller sonucunda uygulama mağazasının Çin bölümündeki birkaç çalışan işlerinden oldu. Bu personeleler çoğunlukla App Store ana sayfasında daha üst pozisyonlara çıkacak olan oyun ve uygulamaların seçiminden mesul kişilerdi.

Çıkan bazı haberlere göre, bazı mobil oyun geliştiricileri, oyunlarının App Store’da daha fazla öne çıkarılabilmek adına, kuralları ihlal ederek Apple çalışanları ile rüşvet karşılığı yakınlık kurdu.

Apple’ın etik uygulama politikaları ve geliştiricilerle ilişkileri

Apple, tüm iddiaları titizlikle değerlendirdiğini ve ahlaki kurallarının ihlal edilmesinin asla kabul edilemeyeceğini vurguladı. Şirket, geliştiricilerle olan iletişim süreçlerinde çok katı politikalara sahip.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER