Bilim

Apple koronavirüsle mücadele için milyonlarca maske bağışladı

koronavirüs maske

Dünya çapındaki farklı ülkelerde hastaneler sağlık çalışanlarına temel sağlık malzemelerini temin etmekte zorluklar yaşıyor. Teknoloji şirketleri de bu zorlukla mücadele etme noktasında yardımcı oluyor. Apple da bu şirketlerden bir tanesi.

Apple CEO’su Tim Cook, Apple’ın Avrupa ve ABD’deki sağlık çalışanlarına milyonlarca maske bağışında bulunduğunu açıkladı. Şirket, hangi ülkeye ne kadar maske bağışında bulunulduğunu açıklamasa da, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, bir brifingde 2 milyon N95 maskesinin ABD’ye verildiğini kaydetti.

Apple, bunun dışında başka katkılarda da bulunmuştu. Bunların arasında ABD’deki Apple Card sahiplerine, mart ödemelerini herhangi bir faizle karşılaşmadan erteleme imkanı da yer alıyor.

Apple, KOVID-19 ile mücadeleye verdiği destekte yalnız değil. Alibaba ve kurucusu Jack Ma da maske, test kiti, koruyucu elbise ve yüz maskesi gibi ekipmanları bağışlıyor. Tesla CEO’su Elon Musk ise solunum cihazı üretme teklifinde bulunmuştu. Teknoloji şirketleri, doğrudan uzmanlık alanları olmasa bile, salgınla mücadele etme yolunda aktif şekilde rol oynayabileceklerini bu örneklerle gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER