Teknoloji

Apple koronavirüs salgını nedeniyle yeni önlemler alıyor

apple koronavirüs

Apple koronavirüs salgınının etkileriyle farklı alanlarda mücadele etmek zorunda kalmış gibi görünüyor. Mevcut çeyrekteki satış hedeflerine ulaşamayabileceği konusunda yatırımcılarını uyaran şirket, bir yandan da günlük operasyonunu salgına karşı korunmayı artıracak şekilde düzenliyor.

Apple CEO’su Tim Cook, şirket çalışanlarına bir not göndererek koronavirüsün yayılma ihtimalini azaltmaya yönelik önlemleri açıkladı. Söz konusu önlemler, şirketin fiziksel mağazalarında yapılacak değişiklikleri de kapsıyor.

Mağazalarındaki “insanlar arası mesafeyi” artırmayı hedefleyen Apple, bunun için mağazalarındaki eğitim atölyeleri ve Genius Bar randevularındaki yoğunluğu düşürecek. Kısacası yeni bir Apple cihazı alanların cihazlarını öğrenme süreçleri biraz daha uzayabilir.

Apple, operasyonunun perde arkasında da bazı değişiklikler gerçekleştiriyor. Cook, koronavirüs vakalarının yoğun görüldüğü bölgelerde (Apple’ın merkezinin de bulunduğu Santa Clara Vadisi, İtalya, Güney Kore) görev yapan personelin 9 Mart’tan itibaren mümkün olduğu sürece evden çalışmalarını istedi. Cook, saatlik ücret alan personelin de ofisler kapalı olsa bile tam ücret alacaklarını dile getirdi. Apple’ın rakipleri Amazon ve Google da benzer bir yaklaşım izliyor.

Apple’ın fiziksel mağazalarıyla ilgili bu tarz önlemler almasına pek şaşırmamak gerekiyor. Şirket, modern mağazalarını aynı zamanda topluluk merkezleri olarak konumlandırıyor. Bu normal koşullar altında çok iyi bir yaklaşım olsa da, virüs korkusu gündemdeyken uygulaması kolay bir yaklaşım gibi görünmüyor. Temas ihtimalini azaltmanın salgının yayılma ihtimalini de azaltacağı rahatlıkla söylenebilir.

Apple, koronavirüs salgını nedeniyle Çin’deki mağazalarını geçici olarak kapatmak zorunda kalmıştı. Bu durumun tekrarlanmasını istemeyen şirket, çareyi mağazalarındaki yoğunluğu azaltmakta bulmuş gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER