Teknoloji

Apple koronavirüs nedeniyle bazı mağazalarını yine kapatıyor

apple store koronavirüs

Apple, artan koronavirüs vakaları nedeniyle ABD’nin bazı eyaletlerindeki mağazalarını yeniden kapatıyor. Bloomberg’in haberine göre; şirket Florida, Arizona, Kuzey Carolina ve Güney Carolina eyaletlerinde bulunan toplam 11 mağazasında hizmete geçici olarak ara verecek.

Cupertino merkezli şirket, koronavirüs salgınının küresel bir sorun hâle gelmesinin ardından mart ayında Çin dışındaki tüm ülkelerde mağazalarını kapatmıştı. Mayıs ayı itibarıyla mağazalarını güvenlik önlemleri kapsamında yeniden açan Apple, ABD’de bazı mağazalarda müşterilerini içeriye almadan hizmet sunuyor.

Müşterilerin içeriye girdiği mağazalarda ise hem personel hem de müşteriler için maske kullanımı zorunlu kılınırken, mağazaya girişte ateş ölçümü de yapılıyor.

Apple tarafından konuyla ilgili olarak The Verge sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Hizmet sunduğumuz bazı yerlerde COVID-19 kaynaklı durumlar nedeniyle mağazalarımızı geçici olarak kapatıyoruz. Bunu bir önleyici tedbir olarak uyguluyoruz. Durumu yakından takip ediyoruz ve en kısa sürede müşterilerimizi ve çalışanlarımızı yeniden mağazalarımızda görmeyi umuyoruz.

Apple koronavirüs nedeniyle Florida’daki iki, Kuzey Carolina’daki iki, Güney Carolina’daki bir ve Arizona’daki altı mağazasını bugünden itibaren kapatmış olacak. Apple’ın Türkiye’deki mağazaları koronavirüs önlemleri çerçevesinde hizmet vermeye devam ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER