Teknoloji

Apple’dan koronavirüsle mücadele için büyük maske bağışı

apple koronavirüs

Apple, ABD’de koronavirüs ile mücadele çalışmalarına destek olmak için 9 milyon maske bağışladı. Cupertino merkezli şirketin bağışı, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence tarafından doğrulandı.

Pence, konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Apple’dan Tim Cook ile geçtiğimiz hafta Başkan Trump, bugün de ben konuştum. Apple ülke genelindeki tüm sağlık kuruluşlarına ve ulusal stoğa 9 milyon adet N95 maske bağışlıyor.”

Apple CEO’su Tim Cook da şirketinin koronavirüsle mücadeleye destek olma konusundaki isteğini daha önce şu sözlerle açıklamıştı: “Apple bünyesindeki ekiplerimiz COVID-19 ile mücadele eden sağlık personeline gerekli kaynakları sunmak için çalışıyor. ABD ve Avrupa’daki sağlık profesyonelleri için milyonlarca maske bağışlıyoruz. Cephenin en önünde savaşan kahramanların her birine teşekkür ederiz.”

Apple, geçtiğimiz hafta İtalya’ya ve İtalya Sivil Savunma Departmanı’na hatırı sayılır bir tıbbi malzeme bağışı yapacağını duyurmuştu. İtalya, küresel koronavirüs salgınında en çok can kaybının yaşandığı ülke konumunda.

Mike Pence, Apple’ın daha önce 2 milyon maske bağışlayacağını açıklamıştı. Ancak aradan geçen dönemde tablonun daha vahim hâle gelmesi, Cupertino merkezli şirketi daha büyük bir bağışa sevk etmişe benziyor.

Apple dışında Facebook ve Tesla gibi şirketler de koronavirüs ile mücadele için tıbbi malzeme bağışı gerçekleştireceklerini açıklamışlardı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER