Teknoloji

Apple Kongre’ye ifade verdi: Müşterilerimizin konum bilgilerini izlemiyoruz

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın konum izleme tartışması hemen hemen iki haftayı geride bıraktı. Hatırlatacak olursak, iPhone’da yer alan şifrelenmemiş bir veritabanı dosyasının bulunduğu ve bu dosyada neredeyse bir yıla varan süredeki konum bilgilerinin yer aldığı araştırmacılar tarafından ortaya çıkarılmıştı. Sonrasında benzer durumun Google’ın Android ve Microsoft’un Windows Phone platformunda olduğu da ortaya çıkmıştı. Ancak bu durumla ilgili olarak ABD’de Kongre’ye ifade veren Apple oldu.

Apple’ın yazılım teknolojisinden sorumlu başkan yardımcısı Guy Tribble, Apple’ın konum izlemeyle ilgili politikasını Kongre’ye anlattı. Tribble şifrelenmemiş konum dosyasının varlığının iOS yazılımındaki bir açıktan kaynaklandığını ve bu açık nedeniyle dosyada tutulacak kayıtların süresinin bir haftayla kısıtlanması gerektiği yerde herhangi bir kısıtlama konmamış olduğunu belirtti. Hem GSM hem de CDMA iPhone’lar için çıkardıkları iOS 4.3.3 ve 4.2.8 yazılım güncellemeleriyle bu sorunu çözdüklerini de vurguladı.

Yeni iPhone güncellemesiyle birlikte söz konusu dosyanın önbelleği bir haftayla sınırlandırılmakla kalmadı, kullanıcıların konum servislerini kapatarak bu bilgileri tamamen silmesi de sağlandı.

Bunun yanında Tribble, Kongre’ye Apple’ın müşterilerinin konum bilgilerini izlemediğini söyledi. Toplanan verinin sadece iPhone ve iPad’lerin eriştiği WiFi bağlantı noktaları ve baz istasyonlarıyla ilgili olduğunun altını çizen Tribble tüm bu verilerin anonim olduğunu bu nedenle de Apple’ın bu bilgilerin kimden geldiğini bilemeyeceğini belirtti. Bununla birlikte, Apple’ın yazılım geliştiricilerini, söz konusu konum bilgisini çalmadıkları husunda sürekli denetim altında tuttuğunu da vurguladı.

İlgili – BusinessInsider

İLGİLİ HABERLER