Teknoloji

Apple Kodlama Saati Atölyeleri için kayıtları almaya başladı

apple kodlama saati

apple kodlama saatiApple geçen yıl olduğu gibi bu yıl da, Bilgisayar Bilimleri Eğitim Haftası’nı kutlamak amacıyla 487 Apple mağazasının tümünde, 5 ile 11 Aralık tarihleri arasında Kodlama Saati atölyeleri düzenliyor. Apple Kodlama Saati etkinliğine katılmak isteyenler için kayıtları almaya başladı.

Apple’ın belirttiğine göre, Apple Store’un en popüler etkinliklerinden biri olan Apple Kodlama Saati atölyelerinde, Code.org’un programlama dersleri aracılığıyla bilgisayar bilimlerine ilişkin temel bilgiler öğretiliyor.

Kodlama Saati atölyesinin Apple Store’u insanların bir araya gelerek bir şeyler öğrenebilecekleri ve eğlenebilecekleri bir yer haline getirme vizyonlarını hayata geçirmede önemli katkıda bulunduğunu söyleyen Apple Online ve Perakende Mağazalardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Angela Ahrendts, “Swift Playgrounds uygulamasını atölyelere taşımaktan ve bu son derece önemli girişimde bir kez daha Code.org ile iş birliği yapmaktan gurur duyuyoruz.” diye konuştu.

Code.org’un kurucusu ve CEO’su Hadi Partovi ise, Kodlama Saati atölyelerine başladıkları 2013 yılından beri Apple’ın katkılarını her yıl daha da artırdığını, bilgisayar bilimlerini daha fazla çocuğa tanıtmanın yollarını bulduğunu vurgulayarak, “Apple’ın mağazaları ve yetenekli çalışanları aracılığıyla sunduğu global ağ, on binlerce çocuğa ulaştı ve şimdi, Kodlama Saati’nin Swift Playgrounds’a eklenmesiyle çok daha fazla çocuğun kodlamayla tanışmasını sağlayabileceğiz.” dedi.

Swift Playgrounds

Bu yıl birçok Apple mağazasında düzenlenecek olan Kodlama Saati programları, kodlamayı hayata geçiren ücretsiz yeni iPad uygulaması Swift Playgrounds’u da içerecek. Swift Playgrounds’un interaktif arayüzü, kodlamaya yeni başlayan kişileri, Apple?ın kolayca öğrenilebilen programlama dili Swift?i keşfetmeye teşvik ediyor. Swift, profesyonel geliştiriciler tarafından birinci sınıf uygulamalar oluşturmak için kullanılıyor.

Apple Yazılım Mühendisliğinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Craig Federighi, kodlamanın da diğer dillere benzediğine, ne kadar erken yaşta öğrenilmeye başlanırsa o kadar başarılı olunacağını söylüyor ve sözlerine, “İster Apple Store’da ister sınıfta veya evdeki iPad’inizde çalışın, Swift Playgrounds gerçek kodlama konseptlerini hayata geçiriyor ve yeni nesle yaratıcılıklarını ifade etmek için ihtiyaç duydukları becerileri kazandırıyor.” diye devam ediyor.

Swift Playgrounds’taki yeni Kodlama Saati yarışması, herkesin birer saatlik kodlama etkinlikleri düzenlemesini kolaylaştırıyor. Swift Playgrounds ayrıca, iPad’deki kodlama becerilerini geliştirmeye çalışanlara yönelik yeni Learn to Code 3 dersleri ve yardımcı öğretmen kılavuzu da sunuyor.

Apple Kodlama Saati Eğitmenleri

Mağazalarda düzenlenen atölyelere ek olarak, Apple Kodlama Saati’ni okullara ve toplum merkezlerine yaymak için ders fikirleri, grup aktiviteleri ve daha fazlasını sunan ücretsiz bir eğitmen kılavuzu da dahil olmak üzere bir dizi araç geliştirdi.

ABD’deki öğretmenlere destek veren ücretsiz ve profesyonel bir kendi kendine öğrenme programı olan Apple Teacher’a, iPad’de Swift Playgrounds ile kodlama öğrenmeye ve öğretmeye yönelik kaynaklar, rozetler ve onay süreci eklendi.

Apple, 100 milyon ABD doları tutarındaki bütçesi ile yeterli donanımı olmayan 114 okula teknoloji, servis ve destek sunmak için iş birliği yapıyor. Bu kapsamda Apple, ABD’deki ConnectED okullarına kendi Kodlama Saati atölyelerini düzenlemeleri için gereken malzemeleri ve kaynakları sunacak.

İLGİLİ HABERLER