Teknoloji

Apple kiralanan filmlere yönelik kısıtlamalarını gevşetiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple kiralik filmApple kiralık film izlemek isteyenlerin canını sıkan kısıtlamalarını gevşetmeye hazırlanıyor. Cupertino merkezli şirket daha önce iTunes üzerinden kiralanan filmlerin kiralama işleminin gerçekleştirildiği cihazlar üzerinden izlenmesini zorunlu kılıyordu. Ancak masaüstü için yayınlanan iTunes 12.6 sürümüyle birlikte şirket “bir defa kirala, her yerde izle” adını verdiği bir yaklaşıma geçiş yapıyor. Bundan böyle kullanıcılar bir filmi kiraladıkları cihaz üzerinde izlemek zorunda kalmayacak. iPhone’dan kiralanan bir film, bilgisayar üzerinden de izlenebilecek.

Cupertino merkezli şirketten yapılan açıklamada, iOS 10.3 veya tvOS 10.2 ile iTunes’tan kiralanan filmlerin tüm cihazlarda izlenebileceği belirtildi. Ancak beta testinin son aşamalarında olan iOS 10.3, henüz tüm kullanıcılara ulaşmış değil. Ancak Apple’ın “bir defa kirala, her yerde izle” politikasının duyurusunu yapmış olması güncellemenin yayınlanması için fazla beklemeye gerek olmadığını gösteriyor.

Aynı durum tvOS 10.2 için de geçerli. Apple henüz Apple TV için söz konusu güncellemeyi yayınlamış değil. Bu güncellemenin de kısa süre içinde yayınlanması bekleniyor.

Apple kiralık film izlemek isteyenlerin çilesine son veriyor

Daha önce cihazlar arasında geçiş yapmak mümkün olmadığı için iTunes üzerinden kiralanan bir filmi izlemek çileye dönüşebiliyordu. Kiralık filmleri büyük ekranda izlemenin çeşitli yolları olsa da, Apple’ın sunduğu yeni çözüm çok daha kullanışlı olacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER