Teknoloji

Apple Kimliği için parolasız geçiş anahtarı dönemi başlıyor

apple ios 18

Apple, kullanıcıların Apple Kimliği ile parolasız giriş yapabilmesini sağlayan “geçiş anahtarı” özelliğini, beta sürümüne sahip iOS 17, iPadOS 17 ve macOS Sonoma kullanıcıları için devreye soktu. Bu yeni özellik, Apple Kimliği ile giriş yapmayı destekleyen her yerde kullanılabiliyor. Yani sadece Apple.com ve iCloud.com ile sınırlı kalmayıp, Apple hesabınızın bağlı olduğu her yerde biyometrik verilerinizi kullanarak parolasız giriş yapabiliyorsunuz.

Bu özellik, Apple Kimliği ile giriş yapmayı destekleyen her yerde geçerli. Örneğin, Reddit’te kullanıcı girişi yapmak istiyorsanız, giriş ekranında “Apple ile Devam Et” butonuna dokunabilirsiniz. Bu sayede iPhone’unuzla bir QR kodu tarayarak giriş yapabilme seçeneğine sahip olacaksınız.

Geçiş anahtarları özelliği, Chrome, Safari ve Arc dahil olmak üzere tüm Apple cihazlarında çalışıyor. Windows PC’de Chrome’da denendiğinde aynı “iPhone ile Giriş Yap” butonu göründü, ancak QR kodu tarandığında istek zaman aşımına uğradı. Android telefonlarda ise bu buton görünmedi.

iPhone, iPad veya Mac’inizde bir geçiş anahtarı oluşturduktan sonra, bu anahtar tüm Apple cihazlarınızda senkronize oluyor. Bu, her bir sistemde kurulu biyometrik girişlerin Apple Kimliği ile giriş yapmak için kullanılabilmesini sağlıyor. Geçiş anahtarlarının sadece Apple’a özgü olmadığı düşünülürse, tamamen kullanıma sunulduğunda, Apple Kimliği ile parolasız giriş yapmak için Android veya Windows cihazlarında Chrome veya Edge tarayıcısı kullanılarak da oluşturulabilmesi gerektiği anlaşılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER