Teknoloji

Apple Keynote, Pages ve Numbers uygulamaları yeni özelliklerle güçleniyor

apple keynote

Apple Keynote, Pages ve Numbers uygulamalarından oluşan iWork setini hem iPhone hem iPad hem de Mac’te güncelledi. Artık Keynote üzerinde sunum hazırlarken slaytlara canlı videolar yerleştirmek mümkün olacak. Video arayüzünde boyut değişikliği yapılabiliyor ve görüntüsü çerçevelerle veya maskelerle değiştirilebiliyor.

Keynote’un Mac versiyonunda birden fazla harici kamera kullanarak sunumlara video eklenebilecek. Ayrıca bağlı iPhone ve iPad’lerin ekranları da sunumda paylaşılabilecek. Kullanıcılara sunulan yeni iş birliği özellikleri bunlarla da sınırlı kalmıyor. Yeni çoklu sunucu özelliğiyle başka bir Mac, iPhone veya iPad üzerinden paylaşılan slayt gösterisini kontrol etmek ve sunumları ilerletmek mümkün olacak. Bunun grup sunumları için yararlı bir özellik olacağı söylenebilir.

Pages için yapılan değişiklikler ise büyük ölçüde iPhone odaklı. Ekran Görünümü özelliği metin, görseller ve diğer unsurları tek sütunda görülebilecek hâle getiriyor. Metin boyutu büyütülürken, görseller de telefonun ekranına sığacak şekilde ayarlanıyor. Ekran Görünümü aktifken de belgeler üzerinde düzenleme yapılabiliyor. Bu özelliği kullanmak için herhangi bir kurulum yapmak gerekmiyor. Dosyayı paylaşmadan veya yazdırmadan önce Ekran Görünümünü kapatmak ve daha genel bir bakış atmak da mümkün.

Numbers uygulamasında ise kullanıcılar çalışma trendlerini ve düzenlerini takip etmek için verileri özetleyebilecek, gruplandırabilecek ve yeniden düzenleyebilecek. Pivot tablolarını şemalarla görselleştirebilmek ve pivot verilerini kaynak veriyi açıklamadan paylaşabilmek de sunulan yenilikler arasında yer alıyor. Microsoft Excel ile pivot tablo alışverişi yapmak da mümkün olacak.

Apple’ın “radar şemalar” adını verdiği yeni bir şema türü de kullanıcılara sunuluyor. Şirket bunun birden fazla değişkeni karşılaştırmak, benzer bölgeleri ve farklılıkları tespit etmek için daha kullanışlı olacağına inanıyor.

Apple Keynote, Pages ve Numbers güncellemelerini App Store ve Mac App Store’da dağıtıma çıkardı. Uygulamalar iOS 15, iPadOS 15 ve macOS Monterrey ile sunulan yeni çeviri araçlarını da destekliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER