Teknoloji

Apple, kendi uygulamalarını tanıtmak için yeni bir web sayfası açtı

apple uygulamaları

Apple, kendi uygulamalarını tanıtmak amacıyla “Apps by Apple” adında yeni bir web sayfası açtı. Henüz Türkçe web sitesinde görmediğimiz bu yeni platform; iPhone, iPad, Apple Watch, Mac ve Apple TV için şirketin öne çıkan uygulamalarını bir araya getiriyor. Messages, Photos, Reminders gibi anahtar uygulamalardan, iOS 17’de gelecek olan yeni özelliklere kadar birçok detay bu web sitesinde yer alıyor.

Apple, yeni web sitesinde uygulamalarını farklı kategorilerle sınıflandırmış. Bunlar arasında iletişim, yaratıcılık, üretkenlik, keşif, ev ve eğlence, sağlık ve fitness kategorileri bulunuyor. Örneğin, ‘İletişim’ kısmında “Sizi bağlı tutacak uygulamalar”, ‘Yaratıcılık’ kısmında ise “Profesyoneller ve tutkulu yaratıcılar için araçlar” şeklinde açıklamalar mevcut.

Web sitesinin “Öne Çıkanlar” kısmında Siri, iCloud, CarPlay ve Continuity gibi “yerleşik, sorunsuz ve kullanımı kolay” özellikler öne çıkarılıyor.

Bu yeni web sitesi, Avrupa’da iPhone’un üçüncü taraf uygulama mağazalarına ve yan yüklemelere açılması ihtimaline karşı bir hamle olarak görülebilir. Ayrıca, Apple geçtiğimiz yıl üçüncü taraf uygulamaların kendi uygulamalarından daha popüler olduğunu açıklamıştı. Bu yeni platform, Apple’ın sahip olduğu uygulamalar ve özelliklerle ne sunabileceğini pazarlamak için bir fırsat olabilir.

Apple’ın bu yeni web sitesi, kullanıcıların şirketin sunduğu uygulama ve hizmetleri daha iyi anlamalarını sağlayacak gibi görünüyor. Özellikle yeni özelliklerin ve kategorilerin tanıtılması, Apple’ın uygulama ekosistemini daha da zenginleştirmeyi amaçladığına işaret ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER