Teknoloji

Apple’dan katlanabilir telefonların dayanıklılığını artıracak özel teknik

Apple katlanabilir telefon akımına şimdilik katılmasa da, uzun süredir katlanabilir tasarımlar üzerinde çalışıyor. Şirket bu çalışmalar sırasında katlanabilir telefonun dayanıklılığını artıracak özel teknikler de geliştiriyor. Bu tekniklerin en yenisi, telefonun kıvrım noktaları üstüne odaklanıyor.

Katlanabilir cihazlar son zamanlarda akıllı telefon pazarının gündeminde zirvede bulunuyor. Samsung’un Galaxy Fold’u tanıtmasından kısa bir süre sonra Huawei de Mate X’i gözler önüne çıkarmıştı. Her iki telefon da özel vitrinlerde sergilendiği için dayanıklılıkları konusunda somut bir fikir edinmek mümkün olmamıştı. Gerçek hayatta bu telefonları kullananların cihazlarını defalarca katlayıp açacak olması, katlama mekanizmasının dayanıklılığını daha önemli hâle getiriyor.

Apple’ın geliştirdiği teknikte katlama mekanizmasının etrafı mekanizmanın soğuktan etkilenmemesi için ısıtılıyor. Katlama mekanizmasının olduğu bölümün de ekranla kaplanması muhtemel olsa da, Apple’ın patent dosyasında bu konuda bir ipucu verilmiyor.

apple katlanabilir telefonApple’ın mekanizmaya bir sıcaklık sensörü yerleştirerek katlanan kısmın sıcaklığını tespit etmesi ve düşmesi durumunda ekran üzerinden ekstra sıcaklık sağlaması muhtemel uygulamalardan biri gibi görünüyor. Patent dosyasında yer alan çizimler de bunu destekliyor.

Apple katlanabilir telefon çıkarma konusunda somut bir niyet belirtmese de, kurucusu dahil pek çok kişi şirketten bu yönde bir adım bekliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER