Manşetler

Apple katlanabilir iPhone için acele etmeyecek

iphone fotoğraf stilleri

Katlanabilir cihazların akıllı telefon pazarındaki yeri ve önemi her geçen gün büyüyor. Samsung, Huawei ve Oppo gibi önemli markalar bu ürün kategorisindeki yerlerini almış durumdalar. Ancak akıllı cihaz pazarının en etkili oyuncusu konumundaki Apple, katlanabilir iPhone modelini çıkarmak için aceleci davranmayacak gibi görünüyor.

Apple ürünleriyle ilgili isabetli analiz ve yorumlarıyla tanınan analist Ming-Chi Kuo’ya göre, Cupertino merkezli şirket bu ürün kategorisine girme konusunda istekli. Ancak bu 2025’ten önce gerçekleşmeyecek.

Kuo’ya göre, Apple’ın ilk katlanabilir cihazı bir telefon olmayabilir. Tecrübeli analist, şirketin katlanabilir bir iPad çıkarabileceğini belirtti. Bir diğer ihtimal ise Apple’ın iPhone ve iPad’in melezi olan katlanabilir bir cihaz çıkarması.

İki ihtimal arasında bariz bir boyut farkı var gibi görünse de, kullanıcı deneyiminde çok büyük farkların olması beklenmiyor. Apple’ın iOS ve iPadOS platformlarında sunduğu deneyimlerin birbirlerine yakın olduğunu unutmamakta fayda var.

Apple katlanabilir iPhone projesi konusunda kısa süre içinde bir açıklama yapmayacaktır. Ancak önümüzdeki yıllarda konuyla ilgili yeni dedikodu ve söylentilerle karşılaşmamız da kesin gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER