Teknoloji

Apple katlanabilir iPhone ekranı için patent başvurusu yaptı

apple katlanabilir iphoneApple katlanabilir iPhone ekranı için patent başvurusunda bulundu. Şirketin yaptığı başvuru, ABD Patent ve Marka Ofisi tarafından kamuoyuyla paylaşıldı. Patent dosyası, Apple’ın esnek ekran konusuna nasıl yaklaştığını gözler önüne seriyor.

Apple’ın patenti “Esnek Ekranlı Elektronik Cihazlar” ismini taşıyor. Cupertino merkezli şirketin telefonun ana ekseninin üzerine katlanan ve kitap gibi kapatılabilen bir ekran tasarımı üzerinde çalıştığı anlaşılıyor. Apple’ın söz konusu ekranın üretimi için LG ile işbirliğine gittiğine dair haberler kısa bir süre önce gündeme gelmişti.

Bu iddiaların ortaya çıkması, bazı soruları da beraberinde getirmişti. Akıllara gelen ilk soru ise Apple’ın neden Samsung yerine LG’yi tercih ettiği olmuştu. Bu sorunun cevabı ise tahmin edilenden çok daha basit gibi görünüyor. Apple’ın Samsung’un kendisi için katlanabilir ekran ürettiğini saklayamayacağını düşündüğü ve bu nedenle LG’yi tercih ettiği söyleniyor.

Bu noktada Samsung’un da katlanabilir bir telefon üzerinde çalıştığına dair haberleri hatırlamakta fayda var. Galaxy X olarak anılan akıllı telefonun önümüzdeki yıl içinde kısıtlı bir çerçevede satışa sunulacağı söyleniyor.

Apple katlanabilir iPhone’u 2021’den önce tanıtmayabilir

Apple katlanabilir iPhone ekranı için patent başvurusunda bulunsa da, bu durum cihazın kısa süre içinde gün yüzüne çıkacağı anlamına gelmiyor. Katlanabilir iPhone’un çıkışının 2021’i bulabileceği belirtiliyor. Şirketin önceliği 2020’de çıkacak artırılmış gerçeklik başlığına vereceği iddia ediliyor.

İLGİLİ HABERLER