Manşetler

Apple kasımda Çin’de Lightning aksesuarlarının gündemde olacağı zirve düzenliyor

iPhone 5 sahiplerinin henüz üçüncü taraf üreticiler tarafından piyasaya sürülmüş herhangi bir Lightning aksesuarıyla karşılaşmamış olmasının Apple’ın aksesuar ruhsat programına getirdiği yeni kısıtlamalarla ilgili olduğunu geçtiğimiz günlerde aktarmıştık. Görünüşe göre, Lightning aksesuarları için tünelin ucundaki ışık belirmeye başladı. 9to5Mac sitesinin haberine göre Cupertino 7-9 Kasım tarihleri arasında Çin’in Shenzhen şehrinde aksesuar üreticileriyle konuyla ilgili bir zirve gerçekleştirilecek.

iphone-5-inceleme-00030

MFi Technology Summit (MFi Teknoloji Zirvesi) (MFi – Made for iPhone / iPad / iPod) olarak adlandırılan etkinlikte Apple iOS cihazlarıyla uyumlu aksesuarlara ruhsat verilmesi için gereken standart ve teknolojileri üçüncü taraf üreticilerle tartışma fırsatı buluyor. Bu yılın etkinliğinde hiç şüphesiz gündem Apple’ın program kapsamında getirdiği yeni kısıtlamalar olacak. Bu kısıtlamalar, yukarıda da belirttiğimiz gibi, üçüncü taraf Lightning aksesuarlarının çıkışını engellemişti. Ancak zirveyle birlikte kafalardaki soru işaretlerinin ortadan kalkması, şartların netleşmesi ve sonrasında gerekli izinlerin dağıtılıp bu aksesuarların piyasaya çıkması bekleniyor.

Her yıl düzenlenen MFi Teknoloji Zirvesi geçen yıl aralık ayında düzenlenmişti. Tahmin ediyoruz ki, Lightning aksesuarlarının çıkışı konusunda yaşanan sıkıntı Apple’ın etkinliği daha erkene çekmesine neden olmuş olmalı. Lightning destekli iPhone 5, iPod touch ve iPod nano’ların piyasaya çıkmış olmasına rağmen henüz ortada doğru dürüst Lightning aksesuarının bulunmaması hem üçüncü taraf üreticiler hem de Apple için sıkıntılı bir durum. Zirvenin düzenlenmesinin ardından ilk Lightning aksesuarlarının yıl sonuna, alışveriş bereketinin yaşandığı zamana yetişmesi bekleniyor.

İlgili >> 9to5Mac, TechCrunch

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER