Teknoloji

Apple’ın karma gerçeklik gözlüğüyle ilgili içeride soru işaretleri var

apple gpt
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple karma gerçeklik gözlüğü lansmanı sadece birkaç ay uzakta olsa da, The New York Times‘a göre bazı çalışanlar cihazın henüz hazır olmadığını düşünüyor. Cihazın başarısı hakkında şüpheleri olan bazı çalışanlar projeden ayrıldı; diğerleri ise özellikle 3.000 dolarlık fiyat noktasında başarının mümkün olup olmayacağı konusunda şüpheci kalmaya devam ediyor.

Apple’ın cihazı önümüzdeki haziran ayındaki Dünya Çapında Geliştirici Konferansı’nda (WWDC) tanıtması bekleniyor. Bloomberg’den Mark Gurman’a göre, Apple geçtiğimiz günlerde Kaliforniya’daki merkezinde bulunan Steve Jobs Tiyatrosu’nda Apple’ın en üst düzey 100 yöneticisi önünde cihazı tanıttı ve “kamuoyuna göstermenin yakın olduğunu” ima etti.

Ancak Times, “gösterişli” sunumun arkasında, karma gerçeklik başlığının geleceği hakkında bir takım iç çatışmalar yaşandığını öne sürüyor. Apple’ın geçmişte de birkaç kez tamamen yeni bir ürün kategorisine giriş yaptığı göz önünde bulundurulduğunda, bu durumun normal olduğu düşünülebilir. Ne var ki Times, bu sefer durumun farklı olduğunu belirtiyor.

Times, “Bazı iç şüpheci çalışanlar, yeni cihazın bir sorunun çözümü olup olmadığını sorguluyor” diye yazıyor. “iPod, dijital şarkıları insanların cebine koyarken ve iPhone, bir müzik çalar ve telefonun yeteneklerini bir araya getirirken, başlık aynı netlikle yönlendirilmedi.”

Bu belirsizlik, Times’a göre ürün tasarım ekibinde yaşanan yönetici ayrılıklarıyla besleniyor. 2019’da Jony Ive ile başlayan süreç, geçen yıl onun halefi Evans Hankey’in ayrılmasıyla devam etti. Apple, endüstriyel tasarımın başına yeni bir isim atamazken, başlık geliştirmesinden mühendis Mike Rockwell’in sorumlu olduğu bildirildi.

Times, hem çalışanların hem de Apple yönetiminin şüphelerinin, şirketin gözlüğün lansmanını erteleyip ertelemeyeceğini merak eden bazı çalışanlar bulunduğunu belirtiyor. Bununla birlikte, kaynaklar Times’a, haziran lansmanının hâlâ planlandığı gibi olduğunu ve “gözlük üretiminin sürdüğünü” söylüyor ve bu durum, planlanan tanıtımın sadece birkaç ay içinde gerçekleşeceğini gösteriyor.

Karma gerçeklik gözlüğü ilgili söylentiler, cihazın beklenen lansmanına kadar olan aylarda oldukça hareketli görünüyor. Söylentilere göre gözlük, bir kayak gözlüğüne benzeyebilir, sanal gerçeklik modları arasında geçiş yapmanızı sağlayan fiziksel bir taç içerebilir ve cebinizde taşıdığınız fiziksel bir pil paketi bulunabilir. Gurman, 3.000 dolarlık cihazın başlangıçta geliştiricilere yönelik olabileceğine inanıyor, ancak Apple’ın önümüzdeki yıl tanıtabileceği daha uygun fiyatlı bir başlık sürümü üzerinde çalıştığını düşünüyor.

Sonuç olarak, Apple karma gerçeklik gözlüğü lansmanına yaklaşırken, şirket içinde cihazın başarısı ve pazara sunulma zamanlaması konusunda şüpheler yaşanıyor gibi görünüyor. Ancak şu an için, şirketin önümüzdeki haziran ayında planlanan lansmana devam etme kararlılığı sürüyor. Yeni gözlük, Apple’ın ürün yelpazesine heyecan verici bir katkı sağlarken, şirketin bu yeni teknoloji alanında nasıl başarılı olacağını zaman gösterecektir.

İLGİLİ HABERLER