Teknoloji

Apple’ın karma gerçeklik başlığının çıkışı 2023’ün ikinci yarısına kalıyor

apple karma gerçeklik

Apple’ın uzun zamandır beklenen ve dedikoduları yapılan AR/VR karma gerçeklik başlığının çıkışı 2023’ün ikinci yarısına kalabilir. Apple ile ilgili tahminleri ve analizleriyle yakından bildiğimiz analist Ming-Chi Kuo, bu gecikmenin detayları verilmemiş, yazılım ile ilgili sorunlara dayandığını söylüyor.

Kuo, başlık için toplu bileşen sevkiyatının 2023’ün ilk yarısında başlamasının muhtemel olduğunu, ancak tamamen monte edilmiş başlıkların toplu sevkiyatının yılın ikinci yarısına kadar başlayamayacağına inandığını söyledi. Bu gecikme; Apple bu ürünü yılın başlarında duyursa bile, başlığın 2023’ün ikinci yarısında piyasaya sürülmesiyle sonuçlanabilir.

Önümüzdeki haziran ayında düzenlenecek WWDC 2023 etkinliğinde Apple’ın bu karma gerçeklik başlığını duyurduğunu görebiliriz. Aynı zamanda geliştiricilerin bu cihaz için AR veya VR uygulamaları geliştirmelerini sağlayacak SDK, yani yazılım geliştirme araçları da söz konusu etkinlikte erişime açılabilir.

Kuo, daha önce Apple’ın başlığı ocak ayında düzenleyeceği bir medya etkinliğinde tanıtmayı ve 2023’ün ikinci çeyreğinde toplu sevkiyata başlamayı planladığını iddia etmişti. Bir medya etkinliği ile ürünün piyasaya çıkışı arasındaki sürenin uzamasının satışları olumsuz şekilde etkilemesi ihtimali de bulunuyor.

Apple’ın VR/AR başlığının pahalı ve niş bir ürün olması bekleniyor. Kuo, şirketin 2023’te 500 binden az başlık satacağını tahmin ediyor.

Bu arada Apple, bir yandan da bu sanal gerçeklik başlığını çalıştıracak işletim sistemiyle ilgili hazırlıklarını sürdürüyor. Aynı zamanda adıyla ilgili detaylar da netleşiyor. Son bilgiler, Apple’ın işletim sisteminin uzun süredir “realityOS” olarak bilinen adını “xrOS” olarak değiştirmeyi planladığını gösteriyor. Bu seçilen isim işletim sisteminin farklı dillerde daha rahat telafuz edilmesini ve akılda kalıcı olmasını sağlayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER