Teknoloji

Apple karma gerçeklik başlığının hazırlıklarında sona yaklaşıyor

apple karma gerçeklik apple reality pro

Apple karma gerçeklik başlığıyla ilgili haberler çok uzun zamandır etrafta dolaşıyor. Bu başlık 2023’te kullanıcıların karşısına çıkmaya hazır görünüyor. Bloomberg’in haberine göre, Apple artırılmış (AR) ve sanal gerçeklik (VR) teknolojileri üzerinde çalışan ekipler oluşturmaya devam ediyor. Şirketin geçtiğimiz yıl ayrılan bir mühendisi de yeniden işe aldığı belirtildi.

Bloomberg’dan Mark Gurman, Power On isimli bülteninin en yeni sayısında Apple’ın odaklandığı bazı alanlara dikkat çekti. Karma gerçeklik başlığında kullanılacak “Oak” kod adlı işletim sisteminin şirket içi hazırlıklarında sona gelindiği ve platformun önümüzdeki yıl satışa sunulacak başlığa hazır olacağı belirtildi.

Apple ekonomik belirsizlik nedeniyle işe alımları ciddi anlamda azaltsa da, şirket karma gerçeklik başlığı ve diğer AR ile VR teknolojileri üstünde çalışacak personel arayışını sürdürüyor. Apple’ın “Teknoloji Geliştirme Grubu” adını verdiği grupta değişiklik yapmaya devam ettiğini belirtti.

Apple’ın verdiği iş ilanları, şirketin karma gerçeklik başlığına üçüncü taraf uygulamalar getirmeyi istediğini gösteriyor. Apple’ın App Intents çerçevesi üzerinde çalışacak ve hem tasarımı iyileştirecek hem de çözümler uygulayacak mühendisler aradığı görülüyor. Şirketin “3D karma gerçeklik dünyasındaki bağlantılı deneyimleri mümkün kılacak araçlar ve çerçeveler” üzerinde çalışması, şirketin metaverse benzeri bir sanal çevre oluşturmayı hedeflediğini gösteriyor.

Apple karma gerçeklik başlığı için tecrübeli çalışanlarından yararlanıyor

Cupertino merkezli şirketin 2021’e kadar Project Titan sürücüsüz otomobil grubunda çalışan mühendis Dave Scott’ı yeniden işe aldığı öğrenildi. Scott’ın başlığın sağlık alanında kullanımı üstüne odaklanabileceği söyleniyor. Başka ekiplerde görev yapan tecrübeli mühendislerden bazılarının karma gerçeklik başlığına kaydırıldığı da gelen haberler arasında yer alıyor.

Apple karma gerçeklik başlığının 2023’te tanıtılması artık kesin görünüyor. “Çok pahalı” olması beklenen başlığın ilk versiyonunun profesyonel kullanıcılara ve geliştiricilere hitap etmesi öngörülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER