Teknoloji

Apple’ın karma gerçeklik başlığının çıkışı için yeni öngörü

apple karma gerçeklik gözlüğü

Apple karma gerçeklik başlığının WWDC 2022’de gözler önüne çıkabileceğine dair haberler bir süre önce gündeme gelmişti. Şirket WWDC 2022 etkinliğinde yeni dizüstü bilgisayarlarını tanıtsa da, karma gerçeklik başlığına ilişkin bir duyuru gelmemişti. Apple ürünleriyle ilgili isabetli analizleriyle tanınan Ming-Chi Kuo’ya göre, şirketin karma gerçeklik başlığı 2023’ün ikinci çeyreğinde resmiyet kazanacak. Bunun beklenenden biraz daha geç olduğunu belirtmek gerekiyor.

Kuo, WWDC 2022 etkinliğinden önce de Apple’ın karma gerçeklik başlığını bu etkinlikte tanıtmayacağını iddia etmişti. Tecrübeli analist, başlığın çıkışı için 2023’ün ilk çeyreğini işaret etmişti. Analist Jeff Pu da başlığın 2023’ün ilk çeyreğine ertelendiğini belirtmişti.

Apple WWDC 2022 etkinliğinde karma gerçeklik başlığıyla ilgili bir işaret veya ipucu vermedi. Kuo şirketin bir kez daha ürünün çıkışını ertelediğine ve yeni çıkış tarihinin 2023’ün ikinci çeyreği olduğuna inanıyor.

Kuo’ya göre, Apple başlığın mühendislik geçerlilik testine önümüzdeki üç ay içinde başlayacak. Eğer her şey planlandığı gibi giderse, Apple duyuruyu 2023’ün başlarında yapabilir ve başlığı da birkaç ay sonra piyasaya sürebilir. Kuo duyurunun ardından şirketin geliştirici araçları çıkaramasını da öngörüyor.

Apple karma gerçeklik başlığının duyurusu Çin’deki COVID-19 kapanmaları nedeniyle ertelenmiş gibi görünüyor. Söz konusu önlemler, ülkede Apple için üretim yapan pek çok tesisi etkilemişti. Kuo daha önce Apple’ın karma gerçeklik başlığının kopyalanmasını engellemek için duyuruyu hemen yapmayacağını da dile getirmişti.

İLGİLİ HABERLER