Teknoloji

Apple karma gerçeklik başlığının piyasaya çıkış tarihi için yeni iddia

apple karma gerçeklik

Apple karma gerçeklik başlığı hakkındaki haber ve öngörüler uzun süredir etrafta dolaşıyor. Bu öngörülerin önemli bir kısmında analist Ming-Chi Kuo’nun imzası bulunuyor. Kuo’nun en yeni raporuna göre, başlık 2023’ün ocak ayında satışa sunulacak.

Kuo’nun analizi, genel olarak artırılmış ve sanal gerçeklik pazarının önümüzdeki dönemde nasıl değişeceğine ışık tutuyor. Meta’nın bu alanda Apple ile rekabet etmek zorunda kalacağına değinen Kuo, sanal gerçeklik pazarının büyümesinde Meta’nın görece uygun fiyat karşılığında sattığı cihazların önemli bir rol oynadığını belirtti.

Sanal gerçeklik pazarının olgunlaştığını söyleyen tecrübeli analist, bu nedenle Meta’nın gerilemesinin sektörü çok etkilemeyeceğini dile getirdi. Kuo’ya göre, Meta’nın cihaz yatırımını azaltması diğer üreticilerin yararına olabilir.

Apple’ın 2023’ün ocak ayında çıkaracağı karma gerçeklik başlığının özellikle Çin’de ilgi görmesini beklediğini söyleyen Kuo, bu cihazın pazarın sürdürülebilir büyümesine ciddi katkıda bulunmasını öngörüyor.

Tecrübeli analistin daha önceki raporlarında başlığın piyasaya çıkışı için şubat ayı işaret edilmişti. Yeni analizde ise bu tarihin bir ay öne çekildiği görülüyor. Yine de, Apple karma gerçeklik başlığı için resmi duyurunun 2022’nin sonlarında yapılması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER