Teknoloji

Apple’ın karma gerçeklik başlığı iPad uygulamalarını çalıştırabilir

apple gpt
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple karma gerçeklik başlığı için hazırlıklarında sona yaklaşıyor. Haziran ayı itibarıyla resmiyet kazanması beklenen başlıkla ilgili söylentilere de yenileri eklenmeye devam ediyor. Bloomberg’in haberine göre, Apple’ın karma gerçeklik başlığında iPad uygulamalarının “uyarlanmış” versiyonlarının çalışması bekleniyor. Başlığın arayüzünün kullanıcılara App Store’daki milyonlarca uygulamaya erişim imkanı sunacağı da iddialar arasında yer alıyor.

Habere göre; Apple, Safari gibi uygulamaların ve kullanıcıların iPhone’dan aşina olabileceği birçok temel uygulamanın sanal gerçeklik için “optimize edilmiş” sürümleri üzerinde çalışıyor. Bu uygulamalar arasında takvim, telefon rehberi, dosyalar, ev kontrolü, e-posta, mesajlaşma, notlar, fotoğraflar, anımsatıcılar, haberler, borsa, müzik ve hava durumu gibi seçeneklerin yer alacağı belirtiliyor. Kısacası Apple’ın iPhone ve iPad uygulamalarını tam kadro olarak karma gerçeklik başlığına taşıyacağı anlaşılıyor.

FaceTime ve Apple TV uygulamalarının da başlıkta bulunacağı belirtilirken, bunların iPad versiyonlarında bulunanlara benzer özellikler sunacağı ve tasarım bakımından da iPad versiyonlarına yakın duracağı söyleniyor.

Apple’ın başlığın çok sayıda kamerasıyla fotoğraf çekmeyi mümkün kılan bir kamera uygulaması üstünde çalıştığı da haberde verilen bilgiler arasında yer alıyor. Kitaplar uygulaması üzerinden sanal gerçeklik ortamında kitap okumanın mümkün olacağı belirtilirken, meditasyon uygulamasının da mevcut olacağı söyleniyor.

Apple’ın yeni Freeform uygulamasının karma gerçeklik başlığına uyarlanmış bir versiyonun da kullanıcılara sunulacağı iddia ediliyor. Bu uygulama sayesinde karma gerçeklik ortamında birlikte çalışmak mümkün olacak. Başlığın Apple’ın Pages, Numbers, Keynote, iMovie ve GarageBand gibi uygulamalarını destekleyeceği de verilen bilgiler arasında yer alıyor.

Spor izlemeyi “daha zengin” bir deneyim hâline getirmeyi hedefleyen Apple’ın bunun için Next VR’ı satın alarak sahibi olduğu teknolojiden yararlanabileceği belirtiliyor. Şirketin oyun deneyimine de özellikle odaklanacağı söyleniyor.

Apple karma gerçeklik başlığının Denetim Merkezi’nde de iPad’den ilham alacak

Bloomberg’in verdiği bilgiye göre, başlığın Ana Ekranı ve Denetim Merkezi de iPad’inkine benzer şekilde görünecek.

Apple karma gerçeklik başlığını büyük ihtimalle 5 Haziran’da başlayacak geliştirici konferansı WWDC’de gözler önüne çıkaracak. Reality Pro adıyla resmiyet kazanabileceği söylenen başlığın fiyat etiketinde 3000 dolar yazması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER