Teknoloji

Apple’ın karma gerçeklik başlığı iris tarama özelliğiyle giriş ve ödemeleri doğrulayacak

apple karma gerçeklik gözlüğü
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple karma gerçeklik başlığı çalışmalarını uzun süredir devam ettiriyor. Şirketten henüz bu ürün için resmi bir açıklama gelmese de, başlıkla ilgili haberler de düzenli aralıklarla gündeme geliyor. Bu haberlerin en yenisi The Information tarafından yayınlandı.

Söz konusu habere göre, Apple’ın karma gerçeklik başlığı giriş ve ödeme doğrulaması için iris tarama özelliğinden yararlanacak. Böylelikle uygulama satın almanın kolaylaşacağı belirtilirken, çoklu kullanıcı desteği sunmanın da kolaylaşacağı vurgulanıyor.

Apple’dan bu iddiayla ilgili bir açıklama gelmese de, şirketin 2017’de göz takibi özellikli gözlükler geliştiren SensoMotorics’i satın almasının bu özellikle bağlantılı olduğu belirtiliyor. Analist Ming-Chi Kuo da 2021’de Apple’ın karma gerçeklik başlığı için göz takibi modüllerini Primax’tan tedarik edeceğini belirtmişti. Primax’ın modülleri de iris tanıma özelliğine sahip.

Apple’ın karma gerçeklik başlığının kısa süre önce duyurulan Meta Quest Pro’ya kıyasla daha gelişmiş özellikler sunması bekleniyor. Meta Quest Pro’da 10 olan takip kamerası sayısının Apple’ın başlığında 14’e çıkacağı, buna ek olarak Cupertino merkezli şirketin başlığının Meta’nınkine kıyasla daha hafif olacağı söyleniyor.

Daha önce çıkan dedikodulara göre, Apple karma gerçeklik başlığında çok yüksek çözünürlüklü ekranlara yer verecek. Detaylı yüz ifadesi takibi ve görme gözlüğüyle kullanılabilme gibi özelliklere sahip olması beklenen başlığı kalbinde M2 işlemcinin bulunması da konuşulanlar arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER