Teknoloji

Apple’ın karma gerçeklik başlığı için yeni iddia

apple artırılmış karma gerçeklik

Apple karma gerçeklik başlığı ile VR oyun deneyimine de doping yapabilir. Bloomberg’den Mark Gurman, en yeni bülteninde Apple’ın başlığının hem hızlı çipleri hem de yüksek çözünürlüklü ekranlarıyla “yüksek kaliteli” sanal gerçeklik oyunlarını çalıştırabileceğini belirtti.

Başlıkta hangi işlemcilerin kullanılacağı konusunda henüz somut bir bilgi bulunmuyor. Ancak geçmiş sızıntılar başlığın göz başına 8K çözünürlükle geleceği iddiasını öne sürmüştü. Oyunların 8K çözünürlüğü desteklemesi beklenmese de, söz konusu çözünürlük ciddi bir işlemci gücünü gösteriyor.

Gurman, Apple’ın karma gerçeklik başlığının 2022’nin başlarında resmiyet kazanabileceği öngörüsünü tekrarladı. Gurman, Apple’ın başlığın sadece artırılmış gerçeklik destekli bir versiyonunu da çıkarabileceğini, ancak bunun yıllar sonra olabileceğini belirtti.

Gurman’ın öngörüsü doğru olsa bile, Apple’ın başlığının odak noktasında oyun deneyimi olmayacak. Başlığın ABD’de 3000 dolar karşılığında bir fiyatla satılması bekleniyor. Bu da oyunculardan ziyade profesyonel kullanıcıları ve geliştiricileri hedef kitlesine koyuyor. Başlığın 299 dolarlık Quest 2’ye rakip olması beklenmiyor. Ancak Apple’ın ilk karma gerçeklik başlığıyla oyun deneyimine uygun cihazlara yol açması öngörülüyor.

Apple karma gerçeklik başlığı çıkarma konusunda sonuç ne olursa olsun kararlı görünüyor. Bu doğrultuda başka şirketleri satın alan teknoloji devi, yönetim organizasyonunda da değişiklikler gerçekleştirmişti. Karma gerçekliğin ana akıma dönüşmesi yıllar sürecek olsa bile bunun Apple için bir yan proje olmayacağı anlaşılıyor. Oyunlar, Apple’ın daha geniş kitlelere ulaşmasında önemli bir rol oynayabilir.

İLGİLİ HABERLER